Sosyoloji Kitapları

Sosyoloji kitapları

Sosyoloji kitapları; toplumun sorunlarını ya da toplum ile ilgili diğer konuları baz alarak oluşturulan kitap türlerinden bir tanesidir. Bu kitap türü ağırlıklı olarak toplumun kanayan yaralarını ele alarak çözüm üretmeye ya da farkındalık yaratmaya çalışan türlerdir. Genellikle konu olarak sanayi, din, kentleşme, bilimsel sorunların konu alındığı bu kitaplar okuyucuya detaylı bilgiler verebilmektedir.

1- Gösteri Toplumu

Guy Debord tarafından yazılan bu kitap, birçok okuyucunun fazlasıyla dikkatini çekebilmiş bir kitaptır. Guy Debord adındaki yazar medyatik uygarlığı reddeden önemli kişilerden biridir. Debord gösterileri reddetmekte olup, egemenliğin tüm dünya tarafından kurulmuş olduğunu ve gösteri egemenliğinin günümüzde giderek yaygın olduğu kanısında olduğunu sürekli olarak dile getirmiştir. Debord ülkelerin dünyada yalnızca bir Pazar oluşturacağını ve bürokratik sayılan iktidarların ise Amerikan tipi gösterilerinin bulunacağını dile getirmiştir.

2- Hapishanenin Doğuşu

Michel Foycault adlı Fransız yazarın yazmış olduğu kitap Sosyoloji kitapları arasında oldukça beğenilen bir eserdir. Bu yazar hapishane tanımını ortaya atan bir kişiliktir. Ona göre çocuklar okula, yaşlılar huzurevlerine, hastalar hastanelere, deliler tımarhaneye hapis halde bırakılmaktadır. Farklı düşünce tarzıyla okuyucuyu kitaba bağlayabilen bu yazar, yazmış olduğu diğer sosyoloji kitapları ile birçok kişiyi bilgilendirebilmektedir.

3- Tüketim Toplumu

Fransız Sosyolog ve yazar olarak bilinen Jean Baudrillard yazılan bu kitapta tüketim toplumunun ne demek olduğuna dair bazı açıklamalar getirilmiştir. Toplumun gerçek ihtiyaçları ile sahte ihtiyaçlarının ne olduğuna değinen yazar, halkın bazı ihtiyaçlara sahip olmasının kendilerine prestij ve değer kattığına inandığından bahsetmiştir. İhtiyacın bir nesneye duyulan gereksinimden çok, onu sergilemek olduğuna inandığını belirten yazar tüketim toplumunun yaptığı yanlışlara eleştirisel bir şekilde yaklaşmıştır. Tüketim konusunda doğru bilinen yanlışlara değinen yazar, Sosyoloji kitapları ile okuyuculara farkındalık yaratabilmeyi hedeflemektedir.

4- Kitleler Psikolojisi

Kitleler psikolojisi Gustave le Bon tarafından yazılmış başarılı bir eserdir. Kitapta birbirinden farklı bireylerin psikolojik ve psişik yapısı detaylı bir şekilde incelenmiştir. Bu kitap grup adı verilen kalabalığın içerisinde yer alan insanları bir araya getiren nedenleri sorgulamaktadır. Bu nedenle kitapta gruplaşmaya neden olan özelliklerin üzerinde durulduğunu söyleyebilmek mümkün olacaktır. Dilinin oldukça anlaşılır olması nedeniyle her yaştan kişinin algılayacağı ve anlamlandırabileceği kitap içeriklerinden birisidir.

5- Kardeşini Doğurmak

Büşra Şanay adlı genç spiker ve yeni yazarın kaleme aldığı bu kitap, Sosyal bilimler ödülüne aday gösterilecek kadar ses getirebilmiş bir eserdir. Okuyucuyu düşünceleri ile kendine hayran bırakan bu yazar kitabında ensest konusuna yer vermiştir. Tabu sayılabilecek bir konu olduğunu dile getiren yazar bu konu hakkında yapılan ve yapılması gereken tüm çalışmaları okuyucuya aktarmıştır. Toplumun birçok kesiminden insanlarla konuşarak bu bilgileri kitaba döken yazar, Türkiye’nin ensest tablosunu okuyucusunun gözleri önüne sermiştir. Sosyoloji kitapları içerisinde mutlaka okunması ve bilgi sahibi olunması gereken bir kitaptır.

6- Okulsuz Toplum

İvan İllich tarafından okuyucu ile buluşturulan bu eser, okulun eğitim süreci üzerindeki katkılarını konu edinmiştir. Yazar bu kitabıyla okulun bir prestij ve statü sahibi olabilmenin önemli bir araç olduğu tezini kanıtlamaya çalışmaktadır. İvan İllich günümüzde okulların eğitim açısından yetersiz ve engelleyici olduğu kanısındadır. Okuyucuyu sorgulamaya ve düşünmeye iten bu kitapta yer yer felsefe biliminin etkilerini görebilmekte mümkün olacaktır.

7- İntikam

Sosyoloji kitapları içerisinde yer olan İntikam kitabını Emile Durkheim adlı yazar kaleme almıştır. Bu kitap intiharın sosyolojik bir konu olduğunu dile getirmeye çalışmaktadır. Ona göre intihar doğrudan ya da dolaylı bir edim sonucunda gerçekleşmektedir. İntihar ve sosyoloji konusunda tüm bilgi birikimini paylaşan yazar, sonunda bu konu hakkında bir önermede bulunarak okuyucu üzerinde farkındalık ve algı yaratmaya çalışmaktadır.

Sinema Kitapları

Sinema kitapları

Sinema kitapları; sinemanın kapsadığı tüm konuları içerisine alabilen kitap türleri arasında yer almaktadır. Sinema; sosyal, ekonomik ve kültürel konular hakkında çekilmiş herhangi bir filmin perdeye aktarılarak seyircilere gösterilme şeklidir. Sinema kitapları sinemanın inceliklerinin ve konularının yer aldığı kitaplar olabileceği gibi, sineması çekilmiş ve seyirciye aktarılmış bir filmin konusuna da içerebilmektedir.

1- Sinemada Oyuncu Yönetimi

Lokman Zor’un yazmış olduğu bu başarılı eserde sinema ile uğraşarak senarist olmak isteyen bir kişinin oyuncu yönetiminde nasıl davranması gerektiğine dair bilgilere yer verilmektedir. Kitap amacı gereği yazar genç senaristlere, tecrübeli yönetmenlerin oyuncu yönetiminde izledikleri yollardan bahsetmiştir. Bu kitap sayesinde genç senaristlerin biçim, içerik, oyuncu yönetimi, kişisel yönelimler ve yaratıcılık konusunda bilgi ve fikir sahibi olabileceklerdir.

2- Senaryo Kitabı

Senaryo kitabının ana teması senaryo yazım teknikleridir. Öktem Başol’un yazmış olduğu bu kitapta 1000’e yakın film örneğinin yazılım süreci ve nasıl oluşturulduğu hakkında detaylı bilgiler verilmiştir. Senaryo yazmanın kurallarını, dramatik tekniklerin anlatıldığı bu başarılı kitap insanlara sinema ve senaryo konusunda bilgiler verebilmeyi hedefleyebilmektedir. Özellikle sinema bölümü öğrencilerinin senaryo, televizyon ve sinema hakkında güncel bilgilere ulaşabilmelerini sağlayacaklardır. 2017 yılında yayımlanan Senaryo kitabı günümüzde halen popüler sinema kitapları arasında bulunmaktadır.

3- Zaman Zaman İçinde

Zaman zaman içinde kitabı 2011 yılında Andrey Torskovski tarafından yazılmıştır. Sinema kitapları içerisinde yer alan bu kitapta yazılmış senaryo olduğu bilinen 21 hikaye içeriği bulunmaktadır. Masal ve tekerlemenin örneklerinin bulunduğu kitapta bulunan her bir hikaye zaman içerisinde senaryo haline getirilerek sinemaya uyarlanmıştır. Başarılı bir kitap olduğu bilinen Zaman zaman içinde, okuyucu ve eleştirmenlerden tam not almayı başarmıştır.

4- Tarkovski’den Sinema Dersleri

Semir Aslanyürek’in kaleme almış olduğu bu başarılı eserde, Rus yönetmen Tarkovski’nin hayat hikayesini konu almıştır. Kitapta Tarkovski’nin öğrencilerine vermiş olduğu sinema dersleri, hayata ve eserlerine bakış açısı ile yaklaşımı anlatılmaktadır. Tarkovski’nin öğrencilerine kattığı bilgi ve birikimi okuyucuya aktaran başarılı yazar sinema öğrencilerinin pratik bilgilere ve bakış açısına kavuşabilmeleri mümkün olabilecektir. Yalın ve sade bir anlatımının egemen olması kitabın okuyucular tarafından anlaşılırlığını artırmıştır.

5- O Kediyi Kurtar

Sinema kitapları kategorisinin içerisinde bulunan bu kitabın yazarı, Blake Synder’dir. Baskı yılı 2018 olarak bilinen bu kitapta, okumayı ve yazmayı hayatının merkezine koymuş kişilere verilebilecek bilgiler yer almaktadır. Hollywood’un başarılı bir senaristi olan Blake Synder bir senaristin bilmesi gereken tüm detayları ve bilgileri okuyucuya aktarabilmektedir. Kitabın içeriğinde filmi anlatan tek cümlenin ne olması gerektiği, senaryonun çerçevesi, Janra karar vermenin önemi, çatışma aşaması, çözülme aşaması ve senaryonun başarılı bir şekilde satılabilmesinin yolları gibi pek çok konuda bilgiler edinilmesi mümkün olabilecektir. Senaryo yazma ve diğer detaylar konusunda her türlü bilgiye sahip olabileceğiniz bu kitap okuyucuyu ve eleştirmenleri tatmin edebilmiştir.

6- Sinema Kuramları

2013 yılında baskısı yapılmış olan bu eser beyaz perdeyi aydınlatan kuramlar hakkında detaylı bilgiler edinmenize yardımcı olabilmektedir. Sinema kuramları kitabının ikinci cildi olarak bilinen bu kitapta 1950’li yıllardan sonra öne çıkan film kuramlarının incelenmesi ve sinemanın geliştirilmesini sağlayan temel kuramlara ulaşılabilmesi mümkündür.

7- Senaryo Sorunları ve Çözümleri

Syd Field’in yazmış olduğu bu başarılı eser, sinema kitapları kategorisinde önemli bir yere sahiptir. Birden fazla senaryosu ile senarist adaylarına yol gösteren yazar, bu süreçte senaristlerin başına gelebilecek sorunları belirleyip, çözümler sunabilmektedir. Sunmuş olduğu çözümler sayesinde senaristlerin başarılı bir ilerleme kaydedilebilmesi de mümkün olabilecektir. Senaryo yazmaya ilgi duyan öğrencilere bu süreçte ışık olacak kitap, okuyucuların ve sinema eleştirmenlerinin beğenisini kazanabilmiştir.

Senaryo Oyun Kitapları

Senaryo oyun kitapları

Senaryo oyun kitapları; senaryo ya da oyun yazabilme teknikleri hakkında bilgiler veren örnek metinlerin yer aldığı kitap türleri arasında bulunmaktadır. Senaryo genellikle film, piyes, tiyatro ya da dizilerinin olay örgülerinin oluşturulabilmesi için gerekli olan sahnelerin akışını gösteren yazılı metinlerdir. Bu kitap türleri özellikle senarist ya da sinemacı olma yolunda ilerleyen kişilerin hayal gücünü geliştirebilmesi ve bu süreçte doğru adımlar atabilmesini sağlayacak eserlerdir.

1- Oyun ve Senaryo Yazma Tekniği

Turgut Özakman’ın yazmış olduğu bu eser, senaryo- oyun kitapları kategorisi içerisinde bulunmaktadır. 51 yıllık yazarlık deneyimini kaleme alan bu yazar oyun ve senaryo yazmak isteyen kişilerin yararlanabileceği özgün çalışmalardan bir tanesidir. Kitap içerisinde birçok örnekler bulunmakta olup; konunun nasıl bulunabileceği, karakterlerin nasıl yaratılabileceği, sanatta estetik ve teknik sorunların neler olabileceği ve bu çözümlerinin nasıl bulunacağına dair pratik bilgi içeriklerine ulaşılabilmesi mümkündür. Olması gereken doğrularla, bilinen yanlışların ele alındığı bu kitap senarist öğrencileri içinde ideal bir seçim olabilecektir.

2- Diyalog ve Hikaye

İstanbul Medya Akademisi tarafından yayımlanmış bu eser, senaryo yazmanın inceliklerini okuyucu ile paylaşmaktadır. Kitapta televizyon yazarı, senarist, film yapımcısı, edebiyatçısı gibi birçok kişinin senaryo yazarken hangi konulara ağırlık vermesini, karakterlerin önemini, izleyiciyi etkileyen en önemli unsurlarının neler olduğu ve izleyiciye duyguyu geçirebilmek için dikkat edilmesi gerekenler hakkında dikkat edilmesi gerekenler okuyucuya aktarabilmektedir. Senary oyun kitapları kategorisine ilgi duyan kişilerin tercih edebileceği bu kitap, başarılı bir senarist olmanın kapılarını okuyucusuna açabilecektir.

 3- Bir Senaryo Yazmak

Michel Chion adlı yazarın kaleme almış olduğu bu kitap iyi senaryoların kendiliğinden yazılabilmesinin mümkün olmayacağını savunabilmektedir. Bu kitap iyi bir senaryo yazılabilmesi için özenli çalışmanın, deneyim ve eğitimle sezgiler kazanabilmenin ve öyküleme sanatı alanında başarılı olabilmenin gerekli olduğunu savunabilmektedir. Kitapta bir sinema senaryosunun nasıl yazıldığına dair detaylı bilgiler verebilmek için klasik film senaryoları arasında bulunan 4 farklı senaryo masaya yatırılmış ve örneklerle okuyucuya aktarılmaktadır.

4- Senaryo Yazarları İçin Psikoloji

Senaryo oyun kitapları kategorisine ilgi duyan okuyucuların tercih edebileceği bu kitabın yazarı William İndick’tir. Kitap senaryo yazımında karakterlerin psikolojisinin oldukça önemli olduğu konusunu vurgulamaktadır. Senaryonun canlı kalabilmesi için insan davranışlarının derinlemesine incelenmesi gerektiğini savunan bir kitaptır. Psikolojik bakımdan karakter ve karakter çatışmalarını inceledikten sonra daha başarılı bir senaryonun ortaya çıkabileceğini savunan yazar, kitabında örneklendirmelere de yer vermiştir.

5- Sinema ve T.V İçin Senaryo Yazmak

Alan A. Turner’in kaleme almış olduğu bu eser sinema ya da T.V için yazılan senaryoların nasıl olması gerektiğine değinmektedir. Geniş televizyon ekranı ve sinema perdesinde başarılı çalışmalar üretebilmek için uygulanabilir tavsiyeleri açıklanan yazar gerçekçi bir dille konuya yaklaşım göstermektedir. 20 yıllık deneyimini okuyucuya başarılı bir şekilde aktaran yazar, senaryo yazma tekniklerini gözler önüne sererek etkileyici bir baş yapıt bırakabilmek için senaristin amacının ne olması gerektiğini de vurgulamaktadır.

6- Senaryo Nasıl Yazılmaz?

Senaryo oyun kitapları kategorisinde yer alan bu eser, Denny Martin Flinn tarafından kaleme alınan Kalkedon yayınlarına ait bir eserdir. Kitapta doğru bir senaryo yazmak için yapılması gerekenler yerine, doğru bir senaryo yazdığını sanan kişilerin yaptığı yanlışlıklar konu edilmektedir. Senaryo yazımında yapılan genel yanlışların üzerinde duran yazar, verdiği örneklerle de okuyucuyu bilgilendirmektedir. İyi yazıldığı sanılan ancak kötü hazırlanan senaryoların senariste verebileceği zarar ve tehlikelerin bahsedildiği kitaplar, senaristlerin farkında olmadan yapmış oldukları yanlışlara ışık tutabilmektedir. Bu kapsamda kitap iyi bir senaryo yazımını sağlamak yerine yapılan hataların farkına varılabilmesini sağlayacaktır.

Sanat Kitapları

Sanat kitapları

Sanat kitapları; sanatın herhangi bir dalının konu edildiği kitap türlerine verilen isimdir. Sanat insanlığın var olduğu andan günümüze kadar varlığını sürdürebilen bilim dallarından bir tanesidir. İnsanlar kendilerini ifade edebilmek ve yeteneklerini ortaya çıkarabilmek için yapmış oldukları sanatlar, sanat kitaplarında konu edilerek okuyucuya aktarılabilmektedir. Sanat kitapları kütüphanelerin en nadide parçalarından biri olup, kişilerin genel kültür seviyesini önemli ölçüde artırabilmektedir.

1- Yeni Sanat Tarihi

Jonathan Harris’in kaleme almış olduğu bu kitap, sanata eleştirisel bir bakış açısı ile yaklaşabilmektedir. 1960’lı yıllardan günümüze kadar olan süreçte yaşanan temel değişimleri anlatan yazar yerleşik değerleri ve geleneksel yaklaşımları sorgulayabilmektedir. Kitapta sanat tarihi, pratikliği, kapitalist modernite, feminizm gibi birçok kavramdan bahsedilmektedir. Sanata farklı bir noktadan bakar yazar, okuyucunun da bakış açısını değiştirebilmeyi umut edebilmektedir.

2- Tarih Boyunca Sanat

Tarih Boyunca sanat adlı kitap, sanat kitapları içerisinde oldukça uğraş verilerek hazırlanmış bir eserdir. M.Ö 9. Yüzyıldan günümüze sanat, sanat tarihi, üsluplar ve akımların anlatıldığı bu kitapta dönemin en önemli eserleri de kitapların içerisinde yer almaktadır. Tarih boyunca yalnızca sanat Batı ülkelerinde değil; Çin, Afrika, Hindistan ve Japonya gibi birçok ülkede de kendini gösterebilmiştir. Toplamda 150 kadar üslubun ve sanat akımının tanıtıldığı bu eser döneme göre sanata olan bakış açısı ve düşünce tarzını bilinebilmesi konusunda ipuçları verebilmektedir.

3- Giotto’nun Sanatı

Bedrettin Cömert’in yazmış olduğu bu eserde Giotto olarak bilinen bir ressamın hayatından bahsedilmektedir. Giotto, batı resim tarihinin önemli bir dönüm noktası olarak bilinmektedir. Ressam yalnızca başarılı resim sanatı ile değil, insanlığı, tarihsel görüşü ve üslubu bakımından da oldukça beğenilen bir sanatçıdır. Giotto bir sanatçı olmanın çok ötesinde insana yepyeni bildiriler sunabilmektedir. Sanatçının hayat hikayesini, yaşadıklarını, resime nasıl adım attığı hakkında bilgiler veren yazar, bu mükemmel sanatçı ile okuyucunun tanışabilmesine fırsat sunabilmektedir.

4- Sanat Tarihinde Aşıklar

Agata Toromanoff tarafından yazılmış olan bu eser, sanat kitapları içerisinde aşıkları konu alan bir eserdir. Yazara göre aşıklar birçok hikayenin baş rolünde yer alarak okuyucuya tüm duyguları geçirebilmektedir. Sanat tarihinde aşıklar hikayelerinin sınırlarını aşarak kimi zaman kavuşamayıp aşklarını saklamışlar, kimi zaman ise dünyanın en sevilen çiftleri arasında isimlerini yazdırabilmişlerdir. Bu kitapta Agata Toromanoff kitabında tablolara, heykellere, fotoğraflara konu edilen aşkları belirleyerek mercek altına almıştır.

5- Sanat Sevdası

Sanat kitapları arasındaki bu eser, sanatı sevenler ile sevmeyenleri ince bir çizgi ile ayırmaktadır. Kitap sanatı sevenlerin kazanımları ile sanat sevmeyenlerin kaybettiklerini ayrıştırarak okuyucuya aktarabilmektedir. Uzun ve titiz araştırmalar sonrasında oluşturulmuş olan bu eser, sanatseverliğin toplumsal temeller üzerine kurulu olduğu düşüncesini destekleyebilmektedir. Yazar ve arkadaşları gelir ve okuma düzeyi seviyesinin sanat severlik konusunda oldukça belirleyici bir faktör olduğunu dile getirmektedir. Kitap oldukça farklı konu içeriklerini ele alması ve örnekleme karşılaştırmalar yapabilmesi sebebiyle okuyucu ve eleştirmenlerin beğenisini kazanabilmektedir.

6- Sanat Tarihinin Temel Kavramları

Heinrich Wölfflin’e ait olan bu kitap, sanat kitapları içerisinde klasik ve barok sanat akımlarını ele alan bir eserdir. Kitapta sanatın farklı zamanlarında ortaya çıkan ve sanatın gelişimini sağlayan unsurlar masaya yatırılmaktadır. Sanat tarihinin temel kavramları adlı kitabında insanları farklı sanatları beğenmeye iten unsurların ne olduğu gibi konulara da değinilmektedir. Sanat tarihinin en önemli kavramları olarak bilinen çizgisel, gölgesel, yüzey, derinlik, biçim, açık biçim, çokluk, birlik, bütünlük, belirli ve belirsizlik gibi birçok kavram ve bu kavramların açıklamasına yer verilmektedir. Heykel ve mimari sanatının ve bu sanatın en önemli 4 sanatçısının da incelendiği bu eserde, 150’ye yakın görseller kullanılarak okuyucunun bilgilendirilmesi sağlanmıştır.

Psikoloji Kitapları

Psikoloji kitapları

Psikoloji kitapları; canlıların davranışlarını ve bu davranışların yarattığı diğer etkileri ele alan kitap içerikleridir. Psikolojik kitaplar ile insanların yaşayış biçimlerine, bakış açısına, değerlerine, ön yargılarına ve davranışlarına ulaşılabilmesi mümkün olabilmektedir. Bu kitap türlerinde sıra dışı konuların baz alınması kitabın sürükleyici ve etkileyici bir noktaya ulaşmasını sağlamaktadır. Psikoloji ile kendi benliğini keşfetmek isteyen ve diğer canlıların psikolojik süreçlerini derinden incelemek fırsatı arayan kişiler için birçok kitap içeriğinin bulunduğunu söyleyebilmek mümkündür. Bu kitaplar kişilerin kendi benliğini bulmada bakış açılarını tamamıyla değiştirebilirken, başkaları hakkında empati duygusunun da bir hayli gelişebilmesine yardımcı olacaktır.

1- Bilinçaltı

Bilinçaltı, ünlü yazar ve nörolog Sigmund Freud tarafından 1939 yılında yazılmıştır. Psikoanalitik kuramların kurucusu olarak bilinen bu yazar, gelişme süreci boyunca 5 farklı kişiliğin insanlarda egemen olduğunu vurgulamaktadır. İnsanlıkta bilinçaltının ne olduğu, kişilerin bilinçaltlarına nasıl egemen olabileceği ve bilinçaltı duygularını yenebileceğine dair sorulara cevaplarını bu kitapta bulabilirsiniz. Psikolojik düşünme üzerine yazılmış, psikoanaliz yapılmasını gerektiren eşsiz bir eserdir.

2- Şizofreni Yalnız Oynanmaz

Rahmi Vidinlioğlu’nun yazmış olduğu bu eser, 2000’li yılların başından günümüze kadar popülaritesini sürdürebilmiştir. Şizofreninin detaylı bir şekilde anlatıldığı kapsamlı kitapta psikolojik tüm duygular ayrıntılı bir şekilde işlenmiştir. Aşkı, acıyı ve ihaneti konu almış bu kitap felsefi birçok konuyu da içeriğinde barındırabilmektedir. Birçok bilimi içerisine hapsetmiş bu başarılı eserde kullanılan dil ise oldukça yalın ve anlaşılırdır. Şiirsel bir anlatım tarzının temel alınması psikolojik kitapları içerisinden yeni başlayan kişilerin sıkılmasının önüne de geçebilmektedir.

3- Bir Psikiyatrisin Gizli Defteri

Bambaşka hikayeler okuyarak psikolojinin kapılarını ardına kadar aralamak isteyen okuyuculara, Gary Small Gigi Vorgan tarafından yazılmış bu kitabı önerebilmek mümkün olacaktır. Psikoloji kitapları arasında önemli bir yere sahip kitapta, Dr. Small’ın karşısına çıkan psikoloji hastaları ve hikayeleri anlatılmaktadır. Hastaları ile arasında geçen konuşmalar, hastalıkların teşhisi ve daha sonraki tüm süreçler kitapta detaylı bir şekilde anlatılmıştır. İlgi uyandırmayı başarabilmiş Bir psikiyatrisin gizli defteri sıra dışı psikolojilere sahip insanları ve bu insanların yaşadıkları olayları büyük bir titizlikle işlemesi nedeniyle oldukça akıcı ilerlemektedir.

4- Keşfedilmemiş Benlik

Keşfedilmemiş benlik, 1957 yılında Carl Justav Jung tarafından yazılan oldukça nitelikli bir kitaptır. Psikolojiyi, davranışları ve bilinç altını ele alan bu başarılı kitap, insanı hedef alan tüm psikolojik öğelere ışık tutabilmektedir. Bir konuşma ve terapi hissi uyandıran bu kitap pek çok okuyucuyu bu anlamda rahatlatabilmiştir. Felsefi düşünceleri ve psikolojide benlik kavramını sorgulamayı gerektiren bu eser, oldukça kısa olması nedeniyle bir solukta bitebilecek kalitede bir kitaptır.

5- Sevginin ve Şefkatin Kaynağı

Erich Fromm tarafından yazılmış ve en iyi kitapları arasında anılan bu roman, Psikoloji kitapları arasında içeriği ve konusu ile oldukça farklı bir noktada bulunmaktadır. Kitapta psikolojik sorunların baş göstermesine neden olan en önemli sorun şiddet konusu işlenmektedir. Güçsüzlükten doğan ve ödünleyici şiddet adını alan psikolojik durumun anlatıldığı kitap, bu duruma neden olan faktörleri detaylı bir şekilde anlatmaktadır. Kişileri kendi benliğini sorgulamaya itecek bu benzersiz eser, iyiyi ve kötüyü başarabilmekteki gücün içimizde olduğunu vurgulamaktadır.

6- Açlık

Norveçli yazar Knut Hamsun’un kitabı olan Açlık, yazarın tanınmasında ve ünlenmesinde oldukça etkili olmuştur. Başarılı Psikoloji kitapları arasına da adını yazdıran bu eser, biyografi şeklinde ilerlemiştir. İnsanın var oluş amacını ve yaşadıkları olumsuz durumlar karşısında nasıl üstesinden gelebileceğini anlatan Açlık kitabında, anlatılan hikayeler tetikleyici özelliğe de sahiptir. Bu kapsamda kişisel gelişim kitap içeriğine sahip olduğu da savunulabilen bu kitap, bittikten sonra okuyucunun kendisini sorgulamasını sağlayacak niteliktedir.

Polisiye Kitapları

Polisiye kitapları

Polisiye kitapları; genellikle kriminal vakaların, polis, katil, kaçış vb. vakaların yer aldığı kitap türlerinden birisidir. Bu kitaplar gerilimi ve aksiyonu okuyucuya fazlasıyla yansıtabildiği için soluk soluğa okunabilmektedir. Nefesleri tutarak nasıl başlayıp nasıl biteceğinin bilinmeyeceği bu romanlarda onlarca farklı tür ve konu bulunmaktadır. Bu nedenle bu kitap türünden okuyucunun sıkılması mümkün olmayacaktır.

1- Fırtınada Yanacaksın

John Verdon adlı yazarın ‘’Aklında bir sayı tut’’ adlı polisiye kitap türünden sonra yazdığı bu kitap, emekli bir dedektifin başından geçen garip hikayeyi anlatmaktadır. Kitabın konusu ise siyah ve beyaz polislerin çıkardığı olayları, bu dedektifin çözümlemesinin istenmesidir. Ortada bulunan ırkçılık, kaos ortamının içerisinde sıkışan bu dedektif olayları bir türlü çözümleyememektedir. Farklı ve sıra dışı bir kurguya sahip kitap soluk soluğa okunabilecek nitelikte bir eserdir. Sıkıcı ilerlemeyen gerilimi an be an hissettiren bu kitap, okuyucuya benzersiz bir kitap deneyimi yaşatabilecektir.

2- Kırlangıç Çığlığı

Önemli yazarlardan biri olan Ahmet Ümit kitabında birbiriyle iç içe olan ve birbirini besleyen en güncel konulardan bahsetmektedir. Bir komiserin açığa çıkardığı olaylardan bahseden kitapta, birden fazla öykü bulunmaktadır. Toplumsal gerçekleri içerisinde barındıran bu kitapta organ mafyası, istismar, mülteciler, cinayet, seri katil gibi olaylara başarılı bir şekilde değinmiştir. Polisiye kitapları kategorisinde başarılı bir noktada bulunan Kırlangıç Çığlığının sürükleyici bir içeriğe sahip olduğunu söyleyebilmek mümkündür.

3- Koku

Fransız Patrıck Süskınd tarafından kaleme alınan bu kitap 18. Yüzyılın Fransa’sını anlatmaktadır. Kitabın kahramanı olan Jean Baptiste tüm duygu ve düşüncelerden yoksun bir katildir. Kokulara karşı duyarlılığını bulunması, hoşuna giden ve sahip olmak istediği kokulara sahip kişileri öldürmesine neden olmuştur. Koku üretmekte oldukça başarılı olan bu adamın kendi kokusunun bulunmadığı fark ettiğinde, artık kendisine insan süsü verebilmek için farklı kokulara ihtiyaç duyacaktır. Konusu oldukça farklı olan Polisiye kitapları içerisinde bulunan bu kitap birçok kişi tarafından keyifle okunabilecektir.

4- Kuzuların Sessizliği

Thomas Harris tarafından yazılan bu eser geçmişten günümüze büyük bir üne sahiptir. Kitabın birçok film uyarlaması bulunmaktadır. Kitapta konu olarak Buffalo Bill lakabı ile tanınan bir seri katil anlatılmaktadır. Seri katil amacı doğrultusunda Amerika’nın farklı eyaletleri içerisindeki kişileri öldürmektedir. FBI akademisinde yer alan stajyer öğrencinin görevlendirildiği bu kitapta, Buffalo Bill’in izi sürülmekte ve yakalanmaya çalışılmaktadır. Stajyer öğrencinin bu süreçte yaşadığı garip ve korku dolu anları anlatan kitap yayınlandığı andan itibaren büyük ses getirmiştir.

5- Matematik Dehasının Hikayesi

Yazar Sir Arthur Conan Doyle’nin kaleme aldığı bu kitapta yer olan farklı olay örgüleri Polisiye kitapları içerisinde çıtasını bayağı yükseltmesine neden olmuştur. Macera ve gerilim dolu bu kitapta, ünlü bir matematikçinin hikayesi anlatılmaktadır. Matematikçinin değindiği konular ve ipuçları üzerinde durularak birçok suçlu yakalanabilmiştir. Sherlock Holmes gibi muhteşem bir serinin yazarı olan Doyle okuyucuyu polisiye romanlara ve gerilime doyurmayı başarabilmiştir.

6- Siyah Kan

  1. C Grange tarafından yazılan Siyah Kan, okuyucuya birçok duyguyu bir arada yaşatabilecek bir kitap türüdür. Polisiye kitaplar kategorisinde yer alan bu romanda konu olarak seri katil hikayelerine yer verilmiştir. Yazar anlattığı hikayelerle okuyucuyu birçok ülkeler arasında yolculuğa çıkarabilmektedir. Kötülük fikrine ve kötülüğe neden olan her ayrıntıya takıntılı bir kişinin, bir seri katil ile irtibata geçmesinin anlatıldığı hikayede, tehlikeli olaylar baş gösterecektir. Yazarın başarısını ve ustalığını başarılı bir şekilde gösterebildiği bu kitapta ince detaylar ve gerçekçi betimlemeler bulunmaktadır. Bu kapsamda okuyucunun tek bir solukta bu romanı bitireceğini söyleyebilmek mümkün olacaktır.

Parapsikoloji Kitapları

Parapsikoloji kitapları

Parapsikoloji kitapları; duygu organlarını kullanmadan gerçekleştirilen olayların deneysel yöntemlerle incelendiği kitap türleridir. Paranormal adı verilen terim aslında normal olmayan, normal dışı anlamına gelmektedir. Bu kitap türleri mevcut bilimsel bilgilerle açıklanamayan zihinsel yetenekleri konu edinmektedir. Bu bilim türünde zihinsel yeteneklerin ancak deneysel yöntemlerle aydınlatılabileceği kanısı yaygındır. Bu nedenle parapsikoloji kitapları okuyucular için son derece sürükleyici ve heyecanlı ilerlemektedir.

1- Tanrı ile Sohbet

  1. Donald Walsch tarafından kaleme alınmış olan bu başarılı eser, alışılmadık bir diyalog olarak nitelendirilmektedir. Yayımlandığı ilk andan itibaren yoğun ilgi görmüş parapsikoloji kitapları arasında yer almaktadır. Yazar Tanrının nasıl olduğunu asla bilemeyeceğimizi ve Tanrının biçiminin insanın potansiyeli ile ilgili olduğunu savunmaktadır. Tanrı insanın yüce benliğidir diye bir yargısını ortaya atan yazar, bunun yanı sıra kendi kendimiz ile baş başa kalabilmemize neden olacak birçok yargıyı ard arda sıralayabilmektedir. Potansiyelimizi değerlendirmemiz gerektiğini ve içimizdeki gücü ortaya çıkarma vaktinin geldiğini dile getiren bu yazar, okuyucunun ufkunun gelişmesini sağlayabilecektir.

2- Ruhların Yolculuğu

Dr. Michael Newton’un eseri olan bu kitap ruhsal dünyada yaşananları ortaya çıkarabilmektedir. Newton geliştirdiği özel bir deneysel teknik ile ölüm sonrasında saklı anılara ulaşmayı başarmış ve kitabında bu konuyu ele almıştır. Kitapta toplam 29 deneyin kayıt altına almış olduğu anıları bulunmaktadır. Kitapta ölümün nasıl bir şey olduğu, ruhun nereye gittiği, niçin belirli bedenlerle geri dönmeyi seçtiğimiz gibi birçok ayrıntıya ulaşabileceğimiz bu kitap farklı birçok bilgiyi okuyucuya aktarabilmektedir. Parapsikoloji kitapları arasında yer alan ruhların yolculuğu ile okuyucu ruhun ölümsüz olduğunu daha iyi kavrayabilecektir.

3- Suyun Gizli Mesajı

Masaro Emato’nun başarılı eseri Suyun gizli mesajı tüm dünyada ünlenen kitaplar arasında yer almaktadır. Kitabın içerisinde büyük su kristallerinin oldukça net fotoğrafları yer almaktadır. Yazar suyun söylenen sözlerden, duygularımız ve düşüncelerimizden etkilendiğini savunmaktadır. Ona göre su molekülleri insanlığın ruhsal durumuna ve düşüncelerine göre canlanıp durgunlaşabilmektedir. Depremden hemen önce ve sonra suyun kristallerini inceleyen yazar, duygu ve düşüncelere göre yaşanan değişimleri de resimlerle tespit edebilmiştir.

4- Ruhun Deşifresi

Mehmet Ali Bulut’un yeniden ayağa kalkma hikayesi olarak nitelendirdiği bu eser Türk parapsikoloji kitapları arasında yer almaktadır. Yazar mevcut insan potansiyeli ile medeniyet kurma imkanımızın bulunmadığını savunmaktadır. Bu nedenle medeniyeti tekrar kurabilmek ve inşa edebilmek için yeniden bir insan tipi oluşturmak gerektiğinden bahsetmektedir. Kitap okuyucuya zihnimizi tanıyarak ve bedenimizi özgür bırakarak birçok güce ve kudrete sahip olabileceğimiz konusunda telkinler verebilmektedir. Bilimsel ve deneysel verilerle düşüncelerini kanıtlayabilmesi okuyucular tarafından tam not alabilmesini sağlamıştır.

5- Meleklerle Yaşamak

Meleklerle yaşamak adlı kitapta melek yaşam kartları bulunmaktadır. Bu kartların her biri okuyucular için yol gösterici olabilecektir. Yazara göre bu kartlar meleklerin rehberliğine göre hareket edebilmekte, doğru yolda olup olmadığınızın kararını verebilmekte, yüreğinizdeki sorulara cevaplar alabilmeniz mümkün olabilmektedir. Okuyucuya meleklerin eşsiz enerjisini yansıtan bu rehber kitapçık, kişilerin içerisindeki gücü bulabilmesine imkan sağlayacaktır.

6- Pratik Tekniklerle Ruhsal Güçlerinizi Geliştirin

Metin Oktay Albasan tarafından yazılmış olan bu eser, telepati, telekinazi, ruhsal şifa gibi birçok kavramı detaylı bir şekilde açıklamaktadır. Kitapta altıncı duyu olarak bilinen gizli ruhsal güçlerin ve potansiyel bir gücün var olduğu inanışından bahsedilmektedir. Parapsikoloji kitapları içerisinde oldukça önemli bir yere sahip bu kitap okuyucunun içinin derinliklerinde kalmış olan yeteneklerini fark edebilmesine ve kullanılmayan ruhsal yeteneklerin açığa çıkartılmasını sağlayabilmektedir. Bu kapsamda okuyucunun kendi içinde derin bir yolculuğa çıkabilmesi mümkün olabilecektir.

Sağlık ve Tıp Kitapları

Sağlık ve tıp kitapları

Sağlık ve tıp kitapları; sağlığa zarar verebilen sorunları ele alabilen, herhangi bir hastalığın tanı, tedavi ve bakım sürecinin anlatıldığı kitap türleri arasında yer almaktadır. Sağlık insanın yaşamının sürdürülebilmesindeki en önemli kavramlardan bir tanesidir. İnsanların sağlık hakkında yanlış bilgilendirilmesi ya da yeterli bilgiye sahip olmaması, sağlığını riske atabilmesini ve sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Bu kapsamda, sağlık kitapları doğru ve etkin bir bilgilendirme konusunda okuyucuyu destekleyebilmektedir.

1- Yaşlanmayan Zihin

Dr. Gary Small ve Gigi Vorgan tarafından yazılmış olan bu eserde, zihnin nasıl daha genç kalabileceği konusu üzerinde durulmuştur. Tıptaki son gelişmeleri egzersizlere dönüştüren bu kitap, zihnin 2 haftada daha genç bir hale gelebilmesi konusunda garanti verebilmektedir. Dr. Gary Small zihinsel aktiviteleri ve hafızalarını gerçekleştirirken yaşadığı 30 yıllık tecrübeyi de okuyucuları ile paylaşmaktadır. Bu kitap sayesinde beyninizin yaşlanmasını engelleyerek yalnızca 2 hafta içerisinde daha genç bir beyne sahip olabilmeniz mümkündür.

2- Suyun İyileştirici Gücü

Sağlık ve tıp kitapları içerisinde suyun kudreti ve faydalarının anlatıldığı kitabın yazarı Dr. Recai Yahyaoğlu’dur. Yazar insan vücudunun %70’inin su olduğunu ve günlük tüketilmesi gereken su miktarının 2.5 litre olduğunu kitap içerisinde sık sık vurgulamaktadır. Bunun dışında suyu alkali bir hale getirerek hangi hastalıklara çare bulabileceğinizi ve hangi hastalıklardan korunabileceğinizde detaylı bir şekilde yazılmaktadır. Alkali suyun ve öneminin öğrenebileceğiniz bu kitapta suyu ne sıklıkla ve ne miktarda içeceğinizde kitap içerisinde satır satır okuyucuya aktarılmaktadır.

3- Büyük Kolesterol Yalanları

Sağlık ve tıp kitapları içerisinde bulunan bu kitap, kolesterol hastalığı hakkında bilinen yanlışlara değinmektedir. Kitap kalp krizi ve felçlerden korunmak için kolesterole dikkat edilmesi yerine sağlıklı bir yaşam tarzının benimsenmesi gerekliliğinden bahsetmektedir. Zaman içerisinde ilaç endüstrisi tarafından kolesterolün abartıldığını belirten yazar, yalnızca birkaç sağlıklı yaşam teorisiyle yenilenebileceğinden bahsetmektedir. Sağlıklı beslenme konusunda bir adım atabileceğiniz bu kitap, mutlaka okunması gerekenler listesinde yer almaktadır.

4- Kansersavar Mutfak

Elif Güveloğlu’nun hazırlamış olduğu bu eser, kanserle mücadele konusunda doğru bir yönlendirme yapabilmek amacıyla oluşturulmuştur. Kanserle mücadele kapsamında yapılması gerekenler konusunda bilgi veren yazar, kanserin sağlıklı beslenme ile yenilebileceği düşüncesini savunmaktadır. Yazara göre kanserojen denizinde yüzmek yerine, sağlıklı ve yararlı besinlerle beslenmenin kanserin oluşumunu azaltmada ve kanseri vücuttan atma konusunda yarar sağlayacağından bahsetmektedir.

5- İnsan Vücuduna Seyahat

Sağlık ve tıp kitapları içerisinde yer alan eser Gavin Francis tarafından kaleme alınmıştır. Kitapta yalnızca anatomiden değil; mitoloji, felsefe gibi birçok dilim dalından bahsedilmiştir. Gavin Francis kitabında öğrencilik döneminden yetişkinlik dönemine kadar olan süre içerisinde yaşamış olduğu tecrübelerden ve karşılaştığı hastalıklardan bahsetmiştir. Kitabı okudukça okuyucular vücudun ne kadar mükemmel bir şekilde işlediği fark edebileceklerdir. Hastaların, hastalıkların ve anatomik verilerin yer aldığı bu kitaplar özellikle tıp bölümü okuyan kişiler için ideal bir seçim olabilecektir.

6- İlaçsız Yaşam

2013 yılından günümüze Sağlık ve tıp kitapları arasında yer alan bu eser, ilaçlara bağımlı olma sorununu tamamen ortadan kaldırabilmektedir. Kitapta ilaçlara olan gereksinimin azaltılabilmesi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için yapılması gerekenler hakkında bilgiler verilmiştir. Tıbbın, fitoterapinin, araştırma ve geliştirmenin gücünden faydalanarak oluşturulan bu kitap yalnızca birkaç yöntem sayesinde ilaçsız bir yaşama merhaba denilebileceğini savunmaktadır. Modern ve güncel verilerin paylaşıldığı bu kitapta bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, ilaç kullanımının azaltılması, hangi hastalığın nasıl atlatılabileceği konusunda bilgiler yer almaktadır. Her yaştan bireyin severek ve sıkılmadan okuyabileceği bu kitap, bireylerin yaşam kalitesinin önemli ölçüde artırılabilmesini sağlayabilecektir.

Roman Kitapları

Roman kitapları

Roman kitapları; Türk edebiyatı ve Dünya edebiyatı içerisinde önemli yer tutan kitap türleri arasındadır. Belirlenen kahramanların yaşadıkları hayatı okuyucuya aktaran bu kitap türleri çoğunlukla kronolojik bir sıra ile ilerlemektedir. Ağırlıklı olarak yaşanmış hikayelerin anlatılması mantık ve duygulara yer verilmesi bu kitapların günümüzde halen popülaritesini koruyabilmesini sağlamaktadır. Genelde detaylı anlatımları ve tasvirleri içeren romanlarda konu içeriği farklılık gösterebilmektedir. Romanlarda konu olarak romantik, polisiye, fantastik, psikolojik ve tarihi gibi alternatif seçenekler bulunmaktadır.

1- Huzursuzluk

Zülfü Livaneli tarafından yazılmış olan bu eser, acıklı roman kitapları içerisinde yer almaktadır. Bilinen tüm gerçekleri ve yaraları anlatan bu romanda, İstanbul’da hayatına devam eden İbrahim’in, çocukluk arkadaşı Hüseyin’in ölümü üzerine gitmiş olduğu Mardin’de yaşadıklarını konu almaktadır. Livaneli’nin tutkulu, hırslı ve acıyı içerisine çektiği bir aşkı anlattığı Huzursuzluk kitabı, sürükleyici olması ve anlaşılır bir dil ile yazılması nedeniyle okuyucu kitlesini oldukça geliştirmiş bir romandır.

2- Suç ve Ceza

Rus yazar Fyodor Dostoyevski tarafından 1866 yılında yazılan kitap, psikolojik açıdan oldukça derin bir kitaptır. Topluma ayna tutan konuları sayesinde kitaptan birçok çıkarımın yapılabilmesi mümkün olabilmektedir. Aklı, vicdanı ve eylemleri sorgulayarak ilerleyen bu kitapta, Rodion Romanoviç Raskalnikov adlı gencin yapmış olduğu cinayet konu alınmıştır. Para ihtiyacını tefeci kadından para alarak gideren bu genç, yakasını bir türlü bu kadından kurtaramadığı için bu kadın ölmesi gerektiğine inanmaktadır. Tüm duyguların muhakemesinin derinden yapılabilmesini sağlayan bu kitap, okuyucu kitlesini kendine hayran bırakabilmeyi başarmıştır.

3- Sineklerin Tanrısı

Wiliam Golding tarafından kaleme alınmış bu muhteşem eser, nükleer atom bombası etkilerinden korunmak isteyen İngiliz çocuklarının uçak ile başka güvenli bölgeye sevkini konu almaktadır. Uçakla gittikleri süre zarfında istedikleri yere varamayan çocuklar ıssız bir adaya düşmüşlerdir. Kitapta ıssız adada yaşamanın farklı yönlerine dikkat çekilmekte ve çocukların bile ne kadar farklılaşabileceği detaylı bir şekilde aktarılmaktadır. Karakter analizlerini ve davranışları inceleyen kitap, okuyucuyu sürekli düşünmeye itebilmesi nedeniyle oldukça derin bir kitaptır.

4-Mai ve Siyah

Halit Ziya Uşaklıgil’in en çok öne çıkan romanları arasında bulunan Mai ve Siyah kitabı, tatlı hayallere karşılık acı gerçeklerin var olduğunu anlatabilmektedir. Hikayesi, tasvirleri ve kahramanları ile roman kitapları arasında adından sıkça söz ettirmiş bir kitaptır. Özellikle dilinin sadeleştirilmesi ile birlikte kitap birçok okuyucu tarafından anlaşılır bir hale gelmiştir. Ahmet Cemil mektebinin son sınıfında iken babasını kaybetmiş ve ailesinin tüm sorumluluğunu üzerine almış bir gençtir. Zaman içerisinde edebiyata olan çalışmalarını sürdürmeye son vermek zorunda kalan bu gencin yaşadığı hayal kırıklıkları ve sonrası kitabın konusunu oluşturmaktadır.

5- Simyacı

Roman kitapları arasında etkileyici bir konusu ve anlaşılır bir dili bulunan bu kitap Paul Coelho tarafından yazılmıştır. 1988 yılında kaleme alınmış bu kitap macera ve felsefi düşüncelerin ağırlıklı olarak yer aldığı bir romandır. Sade bir anlatımı ve derin bir konusu bulunan Simyacı’da Santiago adındaki bir çobanın İspanya’dan Mısır’a giden yolculuğu konu edilmiştir. Hakikate açılan bu kitap birçok okuyucunun kendisini bulmasında yarar sağlayabilmektedir.

6- Çalıkuşu

Çalıkuşu aşk roman kitapları arasında önemli bir noktada bulunan Reşat Nuri Güntekin tarafından yazılmış başarılı bir eserdir. Kitapta küçük yaşta annesini ve babasını kaybetmiş bir genç kızın, bir gence olan bitmek bilmeyen aşkı incelenmiştir. 1922 yılının başlarında yazılmış bu benzersiz eser, aşkın her durum ya da engel karşısında dayanıklı kalabildiğini gösterebilmektedir. Toplumsal bir roman özelliğine sahip bu kitapta, dönemin sorunlarına da eleştirisel bir biçimde vurgu yapılmıştır.

Müzik Kitapları

Müzik kitapları

Müzik kitapları; herhangi bir müzik türü ya da enstrüman ile oluşturulan kitap türlerine verilen isimdir. Müzik her yaş aralığından kişinin ilgisini çekebilen ve hayatının vazgeçilmezleri arasına koyduğu kavramların başında gelmektedir. Özellikle müziğe elverişli bir kulağa ya da sese sahip kişilerin bu alana yönelebilmesi için müzik kitaplarına hayatında yön vermesi gerekecektir. Bu kapsamda farklı konu içerikleri ile oluşturulmuş pek çok müzik kitabı seçeneği bulunmaktadır.

1- Noktürnler

Kazuo İshiguro isimli yazarın yazmış olduğu bu başarılı kitap; müziğe, müzisyenlere ve gün batımına özel olarak oluşturulmuştur. Kitap bir dönemde oldukça tanınan bir şarkıcı olan genç çellistin hayat hikayesini anlatmaktadır. Karakterin kendi hayatını keşfetmesini anlatan kitap genç bestecinin bu süreçte yaşamış olduğu sıkıntıları anlatmaktadır. Müziğinin kitlelere ulaşması için tüm sıkıntıları göze alan ve ciddi uğraşlar veren saksafoncu içinde gizemli bir kadına ait hikayeler barındırmaktadır. Ve bu aşkın finali çok farklı bir şekilde bitecektir.

2- Doktor Faustus

Thomas Man’in kaleme almış olduğu eser müzik kitapları arasında mağrur bir sanatçı ve besteci olan Leverkühn’ün macera dolu dünyasını ele alabilmektedir. Leverkühn akılcı ve duygusallıktan uzak bir bünyeye sahip olması sebebiyle yaratmayı bir türlü beceremeyen bir gençtir. Şeytan Leverkühn’ü yakalayarak yaratıcı özelliğini dışa vurmamasını cezalandırarak amansız bir hastalığa yakalanmasına neden olacaktır. Farklı bir hikayenin konu olarak alındığı bu kitap okuyucuda heyecan ve merak duygusunu uyandırabilmektedir.

3- Dancer

McCann tarafından kaleme alınmış olan bu kitap biyografik bir öyküdür. Rudi’nin ilk bale öğretmeni olan Anna’nın kasvetli hayat hikayesinin konu alındığı bu kitap Stalingard dehşetinden de hikayede bahsetmiştir. Ünlülerin hayatın görkemli görüntüsünün arkasında yer alan lanetli bir yaşantının ele alındığı bu kitap, okuyucuya bilinmeyen gerçeklerin tümünü aktarabilecektir.

4- Beethoven

Müzik kitapları arasında biyografik bir öyküsü olduğu bilinen bu kitap Beethoven’in hayatını anlatmaktadır. Romain Rolland tarafından kaleme alınmış olan bu eser, ünlü bestecinin hayatını şiirsel bir şekilde ele alabilmektedir. Beethoven’in yaşadığı zorlukları ve geçmişindeki önemli anlarının anlatıldığı bu kitap üslubu ile okuyucuyu derinden etkilemeyi başarmıştır. Beethoven’i kusursuz bir insan olarak tanıtmak yerine hatalarının, zaaflarının, duygularının ve güçlü yanlarının açık açık anlatıldığı bu kitap Rolland’ın kendine has anlatımı ile kusursuz bir kitaba dönüşebilecektir.

5- İçimizdeki Müzik

Sharon M. Draper tarafından kaleme alınmış olan bu eser ödüllü müzik kitapları arasındadır. Hüzünlü ve umut dolu bir konuya sahip olması okuyucunun derinden etkilenmesini sağlayabilmektedir. 11 yaşındaki Melody beyin felcine yakalanmış dünya tatlısı bir kız çocuğudur. Yürüyemeyen, konuşamayan ve sandalyeye bağımlı olarak hiçbir komutu yerine getiremeyen bu kızın beyni ise benzersiz bir şekilde sistematik olarak çalışabilmektedir. Melody’nin zekasını ve aklını herkese kanıtlamaya çalıştığı hayat hikayesini anlatan bu kitap ilham verici ve sevgi dolu hikayesi ile son yılların en popüler eserlerinden biri olmuştur.

6- Antik Çağlardan Günümüze Müziğin Öyküsü

Müzik kitapları arasında müziğin geçmişten günümüze gelişmesini inceleyen bu kitap, Maria Lord tarafından kaleme alınmıştır. Kitapta müziğin hayatımızın temel bileşenlerinden biri olduğu ve hayatımızda hep var olacağı konusu üzerinde durulmuştur. Kulağımızdan ve hayatımızdan eksik olmayan bu sanatın tarihini başarılı bir şekilde ele alan bu kitap, müziğin doğuşundan ortaya çıkışına ve yayılışına kadar ki dönemin tamamını anlatabilmektedir. Tüm müzisyenlerin bırakmış olduğu izler, eserler, getirdiği yenilikler gibi birçok bilgiyi bulabileceğiniz bu kitap günümüzde müziğin yeri ve önemi gibi konular hakkında da detaylı bilgiler verebilmektedir. Özellikle müzik bölümü ile yakından ilgilenen öğrenci ya da kişilerin tercih edebileceği bu kitap, herkesin baş ucunda bulundurması gereken eserler arasındadır.