Aile Çocuk Kitapları

Aile çocuk kitapları; anne ve babaların çocuklarına yaklaşımlarının nasıl olması gerektiğini anlatan kitap türleri arasındadır. Çocuklara doğru bir yaklaşımla yaklaşmak, öğretme ve davranış oluşturma sürecinde en önemli noktalardan bir tanesi olacaktır. Aile çocuk kitapları bir ya da birçok konu üzerine oluşturulmuş, ebeveynlerin ya da çocukların bilgilendirildiği eğitim ve fikirler verebilen kitaplardır.

1- Bağırmayan Anne Baba Olmak

  1. Edward Runkel’in yazmış olduğu bu eserde, anne ve babaların istekleri ile çocukların istekleri karşılaştırılmaktadır. Kitapta şiddetsiz nasıl başarılı ve verimli ilişki kurulabileceği anlatılmaktadır. Kitap disiplinli bir bakış açısı ile yaklaşmak yerine ebeveynlerin kendisine odaklanarak ve sakin kalarak başarılı bir eğitim verebileceklerini vurgulamaktadır. Ebeveynlere farklı bir bakış açısı kazandırabilecek olan bu eser çocukları anlayabilmek ve kendinizi ifade edebilmek adına birçok ipucu verebilmektedir.

2- Otuz Milyon Kelime

Dana- Beth Suskind kardeşlerin yazmış olduğu bu etkileyici kitap, günümüzde Aile çocuk kitapları arasında halen yoğun ilgi görebilmektedir. Başarılı bir Pedagoji uzmanlarının kaleminden çıkan bu eserde beynin %85’inin ilk 3 yaş içerisinde oluştuğu vurgulanmaktadır. Bu kapsamda düşünme ve öğrenmenin temelinin bu yaşlarda oluştuğunu ifade eden yazarlar, ebeveynlere bu dönemde neler yapabileceği konusunda bilgiler verebilmektedir. Bilimsel verilere dayandırılarak oluşturulmuş olan bu kitapta eğlenceli bir anlatım dili kullanılması sebebiyle okuyucunun severek okuyabileceğini söyleyebilmek mümkün olacaktır.

3- Bütün Beyinli Çocuk

Bütün beyinli çocuk kitabı, Aile çocuk kitapları arasında yer alan bir diğer eserdir. Çocukların davranışlarını inceleyen bu kitap, çocukların neyi neden yaptığı üzerinde durmaktadır. Çocuk beyninin nasıl bağlantılar kurduğu ve nasıl olgunlaştığı konusunda bilimsel veriler sunabilen kitap, ebeveynler için yol gösterici niteliğe sahip bir eserdir. Küçük yaştaki çocuklarda sağ beyin duyguları, sol beyin ise mantığı yürütmede oldukça etkili olduğu tezinin savunulduğu kitap yalın bir anlatım diline sahip olduğu için okuyucu kitlesi tarafından severek okunabilecektir.

4- Keşke Annem Babam Da Bu Kitabı Okusaydı

2020 yılında yayımlanmış bu eserin yazarı Phillippa Perry’dir. Kitap nasıl iyi bir ebeveyn olunabileceği üzerine oluşturulmuş başarılı bir eserdir. Bu kapsamda içeriğinde çocuklar ile nasıl güçlü bir bağ oluşturulabileceği, iyi bir bağ kurmaya engel durumları, bağın nasıl geliştirilebileceği, yapılan hatalarda nasıl davranılması gerektiği gibi pek çok bilgiye ulaşılabilmesi mümkün olabilecektir. Başarılı bir ebeveyn olma yolunda birçok püf noktasına ulaşabileceğiniz bu kitap, samimi bir anlatım dili ile kaleme alınmıştır.

5- Beni Ödülle Cezalandırma

Aile çocuk kitapları içerisinde farklı bir konu içeriğine sahip Beni Ödülle Cezalandırma kitabı, Özgür Polat’ın yazmış olduğu bir esedir. İçeriği tamamıyla ebeveynlik ve çocuk eğitiminde doğru bilinen yanlışlardır. Ödülün neden motivasyonu düşürdüğü, ödülün yaratıcılığa olan etkileri, ödülle büyüyen çocukları bekleyen tehlikelerin neler olduğu ve mutlu bir çocuğun nasıl yetiştirilebileceği gibi bilgilere ulaşılmasını sağlayan bir kitaptır. Son 70 yılın bilimsel verilerine dayandırılarak oluşturulması sebebiyle birçok ebeveyn için yol gösterici olabilecektir.

6- Oyun Oynama Sanatı

Aletha J. Solter tarafından yazılmış olan bu kitap Aile çocuk kitapları kategorisinde oyun temalı olarak oluşturulmuştur. Kitap tamamen aktif ve verimli bir oyun oynayabilmeyi amaçlamaktadır. Buna göre çocukların kötü bulunan davranışların bile verimli bir oyun ile çözümlenebilmesi mümkündür. Bazı oyunların ebeveynler ile çocukların arasındaki güvenli bağlanmayı artırdığını ifade eden yazar, travma gibi durumlarda da oyun çeşitlerine başvurulması gerektiğini vurgulamaktadır. Oyun oynama sanatı; çocuklarla verimli bir oyun oynanabildiğinde tüm kötü durumların engellenebildiğini ve çocukların daha dışa dönük kendini ifade edebilen bireyler haline geldiğini anlatan başarılı bir eserdir. Bu kapsamda ebeveynler tarafından mutlaka okunması gereken bir kitap çeşididir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir