Bilgisayar İnternet Kitapları

Bilgisayar internet kitapları; bilgisayar ya da internetin içerdiği konulardan biri ya da birkaçını kapsayan bilgilendirme içerikli kitap türleridir. Bu kitaplarda bilgisayarın kullanımı, önemi, fazla kullanımı durumunda oluşan zararlar hakkında konu içeriklerine ulaşılması mümkündür. Bunun yanı sora internet üzerine birden çok konu içerikleri de bu tarz kitaplarda yer alabilmektedir. Genellikle bilgisayara ve internete yoğun ilgi gösteren okuyucuların yönlenebileceği bu kitap türleri, okuyucunun bilmediği birçok konuya da ışık tutabilmektedir.

1- Aldatma Sanatı

Kevin D. Mitnick tarafından kaleme alınmış bu başarılı eser günümüzün bilgisayar çağı hakkında bilgiler verebilmektedir. Başarılı yazar kitabında yer yer kendi hayatından örnekler vererek yer yer kurguladığı hikayeleri okuyuculara aktarabilmektedir. Toplum mühendisliği konusuna geniş çaplı yer verilen kitap, günümüzde internetin ve bilgisayarın hayatımızda oluşturduğu tehditleri gözler önüne serebilecektir. Bilişim dünyasının getirdikleri hakkında detaylı bilgilere ulaşabileceğiniz bu kitap okuyucularından tam not almayı başarabilmiştir.

2- Endişeli Muhafazakar Çağı

Endişeli muhafazakar çağı adlı kitap, bilgisayar internet kitapları içerisinde dinden uzaklaşıldığını somut örneklerle anlatabilen bir konuya sahiptir. Volkan Ertit’in yazmış olduğu kitapta internetin ve bilgisayarın hayatımıza girişinden sonraki süreçler okuyucuya aktarılmıştır. İnsanlığın dinden uzaklaşma konusuna farklı bir pencereden baktıran bu kitap anlaşılır ve sade bir dile sahip olduğu için okuyucuya tüm duygu ve düşüncelerini başarılı bir şekilde aktarabilmiştir. 2015 yılından bu yana kategorisinde öne çıkan kitaplardan biri olan bu kitap okuyucunun bolca kendisini sorgulayabilmelerini sağlayacaklardır.

3- Hacker’in Aklı

Tamer Şahin’in kaleme almış olduğu bu eser, yazarın kendi hayatını ve yaşadıklarını konu edinmiştir. Yazar Bilgisayar internet kitapları kategorisi içerisinde bulunan kitabında yaşantısını, hacker olmada yolunda yaşadıklarını, düşüncelerini, başına gelen belaları, bu belalardan nasıl kurtulduğunu ve nasıl hukuk dersleri içerisinde yer almaya başladığını aktarmıştır. Bunun yanı sıra kitapta hackerlardan nasıl korunabileceği ya da uzak durulabileceği konusunda geniş bilgilere de yer verilmiştir. Eğlenceli bir anlatım diline sahip olması yazar kadar okuyucunun da kitaptan keyif alabilmesini sağlayabilmektedir.

4- Yalnızca Eğlenmek İçin

David Diamond’ın kitabı olan yalnızca eğlenmek için adlı kitap mizahi bir içeriğe sahiptir. Otobiyografi tarzında bir kitap olarak bilinen bu kitapta Linus adında bir karakterin hayatı ve yaşadıkları üzerinde durulmuştur. Bilgisayar konusunda oldukça istekli ve hayalleri bulunan bir adamın, sevdiği şeyler üzerine verdiği mücadeleden bahsedilmektedir. Eğlenceli ve keyif veren bir yanı bulunan kitap okuyucusunun beğenisini kazanabilmiştir.

5- Dijital Sinir Sistemiyle Düşünce Hızında Çalışmak

Farklı ismi ve konusu ile Bilgisayar internet kitapları kategorisinde adından oldukça söz ettiren kitabın yazarı Bill Gates’tir. Kitapta sürekli olarak dijital dünyanın önemi ve katkıları vurgulanabilmektedir. Kitap konusu sebebi ile teknolojik gelişmelerin takip edilmesinin kazançları, kurumsal zekanın katkılarını, bilgi teknolojilerini kullanmanın avantajlarını ve iyi bir kurumsal yönetim için dijital olarak neler yapılabileceği gibi konular hakkında bilgiler alabilmenizi sağlayacaktır. Okuyucuya bu dünya ve gereklilikleri konusunda yön verebilecek olan kitap, eleştirmenler tarafından da tam not almıştır.

6- Türk’ün Siber Ordusu

Türk bilgisayar internet kitapları kategorisinde popüler bir kitap olan eserin yazarı anonimdir. Kitabın konusu dijital dünya olarak bilinen internet çağıdır. Konu içeriği olarak ise dijital dünyanın kahramanları ve hainlerinin kimler olduğu konusunda bilgiler verilmektedir. Bu efsane darbe gecesinde yaşanan ve Türkiye’yi sarsan sıra dışı siber güçleri başarılı bir şekilde ele alabilmektedir. Kurulduğu andan itibaren üyelerinin hayatları ve yaşantıları hakkında hikayelerin bulunduğu kitap bilinmeyen gerçeklerin okuyucunun gözleri önüne serilebilmesini sağlayacaktır. İnternet hakkında hiç ummadığınız bilgiler edineceğiniz, Türk’ün Siber ordusu internetin kötü ve zarar verici taraflarına geniş çapta yer vermiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir