Çizgi Roman Kitapları

Çizgi roman kitapları; bir dizi çizim ya da karikatürlerden oluşturulmuş olan roman türleridir. 19. Yüzyılın başlarından sonra giderek yaygınlaşan bu roman türü, zaman içerisinde tüm Dünya edebiyatında kullanılır bir hale gelmiştir. İlk olarak öykü biçiminde ortaya çıkan çizgi romanlar zaman içerisinde roman haline getirilmiştir. Çizgi romanlar siyasi, politika, gülmece, reklam, serüven gibi birçok farklı konu içeriğine sahiptir. Okuyucuyu düşünmeye, mizaha ve eğlendirmeye yönelten bu romanlar, pek çok kişinin severek okuduğu türler arasında yer almaktadır.

1- Maus

Ert Spiegelman adlı yazarın yazmış olduğu bu çizgi roman, yazarın ikinci dünya savaşında başından gelenleri anlatmaktadır. Bu romanda insanlar yerine hayvan karakter kullanılmıştır. Kitabın karakterleri arasında Yahudi olanlar fare, kedi ve yunus balığı, Yahudi olmayan karakterler ise domuz ve köpek kullanılmıştır. Bu hayvanları seçiliş amacı rastgele değil bir amaç uğrunadır. Yazarın babasının yaşadığı dramın anlatıldığı bu kitap okuyucu tarafından oldukça beğenilmiştir.

2- Preacher

Çizgi roman kitapları kategorisinde Steve Dillon tarafından yazılmış bu eser, tanrının cenneti terk ettiğini betimlemektedir.  Kitapta yaşanan bir kaos sonrasında şeytanın ve meleğin birlikteliğinden doğan ve Tanrı kadar güçlü bir oluşum gösteren varlığın yeryüzüne kaçışı anlatılmaktadır. Custer adında bir karakterin içine giren bu güç, bu karakterin yaşamını tamamıyla değiştirebilecektir. İçeriği ve barındırdığı unsurlar ile oldukça cesur bir konuya sahip olan bu kitap, okuyucuların mutlaka okuması gereken romanlar arasındadır.

3- American Splendor

Çizgi roman kitapları arasında yer altı edebiyatına ait olduğunu söyleyebileceğimiz bu eserin yazarı Harvey Pekar’dır. Yer altı dünyasına adım atmak isteyen kişilerin mutlaka okuması gereken bu çizgi roman, memur olan Pekar’ın hayatını anlatmaktadır. Pekar’ın özel ve iş yaşantısında oldukça garip olaylar baş göstermektedir. Oldukça basit bir anlatıma sahip bu kitap zaman içerisinde okuyucuyu derin düşüncelere sokabilecektir. Pekar’ın kendi evrendeki yerini sorguladığı eseri oldukça eğlenceli bir anlatıma sahiptir.

4- The Killing Joke

Alan Moore’nin yazmış olduğu bu kitap, bir baş yapıt niteliği taşımaktadır. Moore Joker ile Batman arasında geçen kusursuz ilişkinin anlatıldığı bu roman, ağır şiddet konusunu işlemektedir. Joker’in psikopat kimliğinin ele alındığı The Killing Joke, karakterin oluşumunu ve yaşam hikayesini anlatmaktadır. Joker’in psikopatlığı ile Batman’ın soğukkanlılığının anlatılarak dengelendiği romanda amansız bir mücadeleden bahsedilmektedir. Bu çizgi roman özellikle aksiyon ve macera türü hikayeleri sevenler için ideal bir seçim olabilecektir.

5- The Last Man

Çizgi roman kitapları arasında yer alan eserin yazarı Pia Guerra’dır. Kitap dünyanın büyük bir kısmında ortaya çıkan veba salgınını konu edinmektedir. Bu hastalık ile Yorick Brown dışında tüm erkek nesli tükenmiştir. Yorick bu hastalıktan nasıl sağ çıktığı ve bu duruma hangi özelliğinin neden olduğunu anlayabilmek için evcil hayvanı ile uzun bir yolculuğa çıkacaktır. 70 yıllık bir büyüme ve olgunlaşma döneminin anlatıldığı eser, sürükleyiciliği ve heyecan uyandırması ile tavsiye edilen kitaplar arasındadır.

6- Daredevil: Born Again

Dave Mazzucchelli tarafından yazılmış olan bu eser sevilen çizgi roman kitapları içerisinde bulunmaktadır. Kingpin ezeli düşmanı olan Daredevil’in asıl yüzünü öğrenmiştir. Bu durum Daredevil’in kız arkadaşından ayrılmasına neden olmuştur. Daredevil’in kız arkadaşı bu durum karşısında uyuşturucu batağına sürüklenen ve porno batağına sürüklenmiştir. Tüm bu olaylardan olumsuz etkilenen Daredevil eski gücünü kaybetmiştir. Ancak hikayenin sonunda kaybettiği tüm gücünü yeniden kazanarak bu hikayenin baş rolü olarak hayatını yeniden kazanmıştır. Bu nedenle bu çizgi romanın sonuna Tekrar doğuş anlamına gelen Born Again ismi eklenmiştir. Özellikle kahramanlık hikayelerinden etkilenen okuyucular için bu çizgi roman kusursuz bir seçim olabilecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir