Diğer İnançlar Kitapları

Diğer inançlar kitapları; İslam dini dışında yaygın dinlerin konu edildiği kitap türleridir. İnsanlığın var olduğu andan günümüze kadar pek çok inanç şekilleri ortaya çıkmıştır. Musevilik, Hristiyanlık, Budizm, Şamanizm bunlardan en önemlileri arasında yer almaktadır. Bu inançların bir kısmının varlığı oldukça kısa olsa da bir kısmının varlığı uzun yıllar devam edebilmiştir. Diğer inançlar kitapları okuyucuların merak ettiği inançlar hakkında detaylı araştırmaların yapıldığı ve yorum ya da verilerle desteklenen eserlerdir.

1- Budizm’de, Hristiyanlık’ta ve İslam’da Bakire Doğum

Nermin Öztürk’ün kaleme almış olduğu bu başarılı eser, tamamen dinlerde bakireliğin anlamı üzerinde yoğunlaşmış bir kitaptır. Bu kitapta bakireliğin anlamı, sosyolojik ve teorik anlamda bakireliğin tanımı, Budizm’de bakire doğumu ve ayrıntıları, Hristiyanlıkta bakire doğumu ve ayrıntıları, İslam’da bakire doğumu ve ayrıntıları gibi konular hakkında bilgiler verilmektedir. Kitapta bakirelik ve doğum hakkında verilen detaylı bilgilerin yanı sıra bu konu hakkında sıra dışı örneklerde verilmiştir.

2- Tanrı Dini Şamanizm

Diğer inançlar kitapları kategorisinde yer alan bu kitap, Şamanizm inancını konu edinmiştir. Arif Erman tarafından yazılmış olan bu eser, Türklerin eski inancı Tengricilik Sibirya ve Orta Asya’da kendi başına çıkmış olan bir dindir. O dönemde Tengricilik inancının yaygın olduğu devletler hakkında kitapta bilgiler yer almaktadır. Yazar günümüzde halen yaklaşık 650.000 kadar bu dine mensup bireylerin bulunduğunu ve bu bireylerin hangi kesim ve ırka sahip olduğu konusunda düşünce ve fikirlerini okuyucuya aktarmaktadır.

3- Buda Ezoterik Öğretisi

Kollektif ekibi tarafından yazılmış ve yayımlanmış olan bu eser Buda dinini konu olarak işlemektedir. Kitap oldukça yalın bir anlatıma sahip olduğu için okuyucuyu yormadan anlaşılabilecektir. Bu eser doğduğun andan itibaren verilen Nirvana yolunda verilen mücadeleyi anlatmak gereklidir. Kitaba göre Buda yolunu başarılı bir şekilde takip edebilmek için bu yola ulaşılmasını engelleyecek dogmatik fikirlerden uzaklaşılması gerektiğine vurgular yapabilmektedir. Budizm inancına sahip olmayan kişilerin rahatlıkla okuyabileceği bu eser Buda dini ve görüşleri hakkında okuyucunun fikir sahibi olabilmesini sağlayacaktır.

4- Tanrı, Akıl ve Ahlaktan Başka Kutsal Tanımayan İnanç: Deizm

Diğer inanç kitapları kategorisinde Deizm dinini işleyen bu kitap, pek çok okuyucu tarafından oldukça beğeni kazanmıştır. Y. Nuri Öztürk’ün kaleme almış olduğu bu eserde Deizm dininin Tanrı dışında hiçbir gücü tanımadığı vurgulanmaktadır. Deizm yalnızca Tanrının insanüstü bir varlık olduğuna inanmakta cami, kilise ya da başka hiçbir dini kutsal olarak esas almamaktadır. Deizm kavramı savunan deistlerin görüşleri birçok din tarihinde doğrulanmaktadır. Bu farklı kavram hakkında fikir sahibi olmak isteyen okuyucuların bu kitabı mutlaka okuması gerekecektir.

5- Mezopotamya ve Mısır Paganizmi

Diğer inançlar kitapları kategorisinde yer alan bu kitap, dünya siyasetinin anlaşılabilmesi için dinler tarihinin bilinmesi gerekliliğine vurgu yapmıştır. Kitap insanlığın ilk zamanlarından günümüze kadar olan kadim dilini ve bilgeliği öğrenebilmek için Paganizmi inancını ele almıştır. Yazara göre bu dinin inceliklerini öğrenebilmek siyaseti yöneten sapkın inançlılar hakkında fikir yürütülebilmesini de sağlayabilecektir. Mısır ve Mezopotamya’nın ritüellerini öğrenmek isteyen tüm okuyucuların bu kitabı mutlaka okuması gereklidir.

6- Lucifer

Lucifer şeytanı konu alan diğer inançlar kitapları arasında yer almaktadır. Şeytanın en büyük zaferlerinden biri varlığını insanlığa unutturmuş olması olsa da şeytan aslında birçok noktada varlığını ispatlayabilen bir varlıktır. Bu kitap şeytan ve kötülük kavramları üzerine oluşturulan ve 5.-15. Yüzyıl arasındaki geçmişi detaylı bir şekilde aktaran bir eserdir. Din, sanat, edebiyat, tiyatro gibi alanlarda Orta çağa ışık tutan Lucifer, yalnızca Batıdaki gelişmeleri değil Ortadoks ve İslam dini görüşlerini de ayrıntıları ile incelemektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir