Ekonomi Kitapları

Ekonomi kitapları; ekonominin içerisine almış olduğu konulardan herhangi biri ya ad birkaçı üzerine oluşturulmuş kitaplardır. Ekonomi kişilerin ya da devletlerin hayatının devamlılığı için gerekli olan bir kavram olup kapsamlı konu içeriğine sahiptir. Ekonomi hakkında detaylı bilgilere ulaşmak isteyen okuyucuların bu kitaplar ile ekonomide açıklarının bulunduğu tüm konuları kapatabilmesi mümkün olabilecektir. Ekonomi kitapları ekonominin bilimsel gelişim sürecine ışık olan ve bu bilgileri okuyucu ile paylaşan kitap türleridir.

1- Ekonomi 101

Joseph Stiglitz’in eseri olan bu kitap ekonomide bilinmesi gereken gerçekleri okuyucusu ile paylaşmaktadır. Ekonomiye giriş niteliğine sahip olan bu kitap ekonomideki karmaşıklığın giderilmesi, finansal temel ilkelere hakim olunabilmesi ve paranın önemi gibi konularda kişileri aydınlatabilmektedir. Özellikle başarılı yatırımlar konusunda yol gösterici olabilecek bu kitap, anlaşılır dili sayesinde tüm okuyuculara hitap edebilmektedir.

2- Kapitalizm ve Özgürlük

Kitapta dünya ekonomisini en çok etkileyen kavram ve verilerden biri olan kapitalizm ele alınmaktadır. Milton Friedman tarafından yazılmış olan kitapta, kapitalizm ilkeleri, sosyalizm, karma ekonomi gibi veriler hakkında bilgiler verilmektedir. Kapitalizmin ekonomiye olan etkileri, faydaları, bireysel ekonomik özgürlüğün üzerindeki rolü hakkında bilgiler veren Kapitalizm ve özgürlük kitabı, ekonomi kitapları içerisinde oldukça popülerdir.

3- Ekonomi ile İlgili Her Şey

Ekonomi kitapları kategorisine ilgi duyan okuyucuların mutlaka okuması gereken kitaplardan birisi de bu kitaptır. Faruk Türkoğlu tarafından yazılmış olan bu kitapta hisse senetleri, yatırım fonları, banka hesapları gibi birçok konuda detaylı bilgilere sahip olunabilmesi mümkün olabilecektir. Kitap ekonominin anlaşılabilmesi, değerlendirilebilmesi ve yorumlanabilmesi konusunda oldukça önemli bir araçtır. Ekonomi bilgileri sayesinde bütçesinden tasarruf etmek isteyen kişilerin tercih edebileceği bu kitap, eleştirmenlerden de tam not alabilmiştir.

4- Tek Derste İktisat

Oldukça eski bir dönemde yazılmış olan bu kitap halen popüler ekonomi kitapları arasında bulunmaktadır. İktisadın ve ekonominin işleyişi hakkında bilgiler vererek hemen hemen herkes için iyi ve temel bir başlangıç oluşturabilmektedir. Günümüz ekonomisine halen yön verebilecek güncel bilgi içeriğine sahip bu kitap, ekonominin temellerinin doğru ve verimli bir şekilde öğrenilebilmesi adına ideal bir seçim olabilecektir.

5- Akıllı Yatırımcı

Benjamin Graham’ın Akıllı yatırımcı adlı eseri, şirketlerin güçlü ve zayıf yanlarını başarılı bir şekilde ortaya koyabilmektedir. Bu nedenle şirketlerin ekonomisi konusunda başarılı olabilmesi için gerekli bilgi ve ipuçlarını da okuyucuya verebilmektedir. Kitabın içerisinde birçok hisse senedi çiftler ve karşılaştırmalar halinde değerlendirilmektedir. Belirli nitelik ve fiyatlarla yatırım portföyleri hakkında detaylı bilgilere ulaşabileceğiniz bu kitap, özellikle yatırım öncesinde başarılı yatırım portföyleri oluşturmak için okunması gereken kitaplar arasında yer almaktadır.

6- Kolay Ekonomi

Mahfi Eğilmez’in kaleme almış olduğu bu başarılı eser genellikle ekonomiye yeni giriş yapacak kişiler için önerilmektedir. Ekonomi yorumculuğu yapan yazar hisse senetleri, portföyler, yatırım gibi birçok konuda detaylı bilgiler verebilmektedir. Kitap son derece basit ve yüzeysel bir anlatıma sahip olması nedeniyle her kesimden kişiye rahatlıkla hitap edebilecektir.

7- Eşitsizliğin Bedeli

Joseph Stiglitz tarafından kaleme alınmış olan bu kitap, ekonomi kitapları kategorisinde oldukça popülerdir. 2001 yılında Nobel ekonomi ödülünü alan kitap gelir eşitsizliklerini konu olarak ele alabilmektedir. 2008 yılında ortaya çıkan ve gelir eşitsizliğini ortaya koyan Büyük durgunluk olarak da bilinen bu durum kitapta sade ve anlaşılır bir şekilde okuyucuya aktarılmıştır. Devleti, yargıyı ve demokratik süreci derinlemesine ele alan kitapta bu eşitsizliğin neler olduğunu ve eşitsizliğin topluma nasıl yansıdığı konusunda da örneklemelere yer verilmiştir. Sermaye, rant elde etme, kutuplaşma, güven problemleri, algı mühendisliği gibi kavramlar hakkında geniş çaplı bilgiler veren Eşitsizliğin bedeli, ekonomi ile yakından ilgili okuyucular tarafından mutlaka okunmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir