Müzik Kitapları

Müzik kitapları; herhangi bir müzik türü ya da enstrüman ile oluşturulan kitap türlerine verilen isimdir. Müzik her yaş aralığından kişinin ilgisini çekebilen ve hayatının vazgeçilmezleri arasına koyduğu kavramların başında gelmektedir. Özellikle müziğe elverişli bir kulağa ya da sese sahip kişilerin bu alana yönelebilmesi için müzik kitaplarına hayatında yön vermesi gerekecektir. Bu kapsamda farklı konu içerikleri ile oluşturulmuş pek çok müzik kitabı seçeneği bulunmaktadır.

1- Noktürnler

Kazuo İshiguro isimli yazarın yazmış olduğu bu başarılı kitap; müziğe, müzisyenlere ve gün batımına özel olarak oluşturulmuştur. Kitap bir dönemde oldukça tanınan bir şarkıcı olan genç çellistin hayat hikayesini anlatmaktadır. Karakterin kendi hayatını keşfetmesini anlatan kitap genç bestecinin bu süreçte yaşamış olduğu sıkıntıları anlatmaktadır. Müziğinin kitlelere ulaşması için tüm sıkıntıları göze alan ve ciddi uğraşlar veren saksafoncu içinde gizemli bir kadına ait hikayeler barındırmaktadır. Ve bu aşkın finali çok farklı bir şekilde bitecektir.

2- Doktor Faustus

Thomas Man’in kaleme almış olduğu eser müzik kitapları arasında mağrur bir sanatçı ve besteci olan Leverkühn’ün macera dolu dünyasını ele alabilmektedir. Leverkühn akılcı ve duygusallıktan uzak bir bünyeye sahip olması sebebiyle yaratmayı bir türlü beceremeyen bir gençtir. Şeytan Leverkühn’ü yakalayarak yaratıcı özelliğini dışa vurmamasını cezalandırarak amansız bir hastalığa yakalanmasına neden olacaktır. Farklı bir hikayenin konu olarak alındığı bu kitap okuyucuda heyecan ve merak duygusunu uyandırabilmektedir.

3- Dancer

McCann tarafından kaleme alınmış olan bu kitap biyografik bir öyküdür. Rudi’nin ilk bale öğretmeni olan Anna’nın kasvetli hayat hikayesinin konu alındığı bu kitap Stalingard dehşetinden de hikayede bahsetmiştir. Ünlülerin hayatın görkemli görüntüsünün arkasında yer alan lanetli bir yaşantının ele alındığı bu kitap, okuyucuya bilinmeyen gerçeklerin tümünü aktarabilecektir.

4- Beethoven

Müzik kitapları arasında biyografik bir öyküsü olduğu bilinen bu kitap Beethoven’in hayatını anlatmaktadır. Romain Rolland tarafından kaleme alınmış olan bu eser, ünlü bestecinin hayatını şiirsel bir şekilde ele alabilmektedir. Beethoven’in yaşadığı zorlukları ve geçmişindeki önemli anlarının anlatıldığı bu kitap üslubu ile okuyucuyu derinden etkilemeyi başarmıştır. Beethoven’i kusursuz bir insan olarak tanıtmak yerine hatalarının, zaaflarının, duygularının ve güçlü yanlarının açık açık anlatıldığı bu kitap Rolland’ın kendine has anlatımı ile kusursuz bir kitaba dönüşebilecektir.

5- İçimizdeki Müzik

Sharon M. Draper tarafından kaleme alınmış olan bu eser ödüllü müzik kitapları arasındadır. Hüzünlü ve umut dolu bir konuya sahip olması okuyucunun derinden etkilenmesini sağlayabilmektedir. 11 yaşındaki Melody beyin felcine yakalanmış dünya tatlısı bir kız çocuğudur. Yürüyemeyen, konuşamayan ve sandalyeye bağımlı olarak hiçbir komutu yerine getiremeyen bu kızın beyni ise benzersiz bir şekilde sistematik olarak çalışabilmektedir. Melody’nin zekasını ve aklını herkese kanıtlamaya çalıştığı hayat hikayesini anlatan bu kitap ilham verici ve sevgi dolu hikayesi ile son yılların en popüler eserlerinden biri olmuştur.

6- Antik Çağlardan Günümüze Müziğin Öyküsü

Müzik kitapları arasında müziğin geçmişten günümüze gelişmesini inceleyen bu kitap, Maria Lord tarafından kaleme alınmıştır. Kitapta müziğin hayatımızın temel bileşenlerinden biri olduğu ve hayatımızda hep var olacağı konusu üzerinde durulmuştur. Kulağımızdan ve hayatımızdan eksik olmayan bu sanatın tarihini başarılı bir şekilde ele alan bu kitap, müziğin doğuşundan ortaya çıkışına ve yayılışına kadar ki dönemin tamamını anlatabilmektedir. Tüm müzisyenlerin bırakmış olduğu izler, eserler, getirdiği yenilikler gibi birçok bilgiyi bulabileceğiniz bu kitap günümüzde müziğin yeri ve önemi gibi konular hakkında da detaylı bilgiler verebilmektedir. Özellikle müzik bölümü ile yakından ilgilenen öğrenci ya da kişilerin tercih edebileceği bu kitap, herkesin baş ucunda bulundurması gereken eserler arasındadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir