Parapsikoloji Kitapları

Parapsikoloji kitapları; duygu organlarını kullanmadan gerçekleştirilen olayların deneysel yöntemlerle incelendiği kitap türleridir. Paranormal adı verilen terim aslında normal olmayan, normal dışı anlamına gelmektedir. Bu kitap türleri mevcut bilimsel bilgilerle açıklanamayan zihinsel yetenekleri konu edinmektedir. Bu bilim türünde zihinsel yeteneklerin ancak deneysel yöntemlerle aydınlatılabileceği kanısı yaygındır. Bu nedenle parapsikoloji kitapları okuyucular için son derece sürükleyici ve heyecanlı ilerlemektedir.

1- Tanrı ile Sohbet

  1. Donald Walsch tarafından kaleme alınmış olan bu başarılı eser, alışılmadık bir diyalog olarak nitelendirilmektedir. Yayımlandığı ilk andan itibaren yoğun ilgi görmüş parapsikoloji kitapları arasında yer almaktadır. Yazar Tanrının nasıl olduğunu asla bilemeyeceğimizi ve Tanrının biçiminin insanın potansiyeli ile ilgili olduğunu savunmaktadır. Tanrı insanın yüce benliğidir diye bir yargısını ortaya atan yazar, bunun yanı sıra kendi kendimiz ile baş başa kalabilmemize neden olacak birçok yargıyı ard arda sıralayabilmektedir. Potansiyelimizi değerlendirmemiz gerektiğini ve içimizdeki gücü ortaya çıkarma vaktinin geldiğini dile getiren bu yazar, okuyucunun ufkunun gelişmesini sağlayabilecektir.

2- Ruhların Yolculuğu

Dr. Michael Newton’un eseri olan bu kitap ruhsal dünyada yaşananları ortaya çıkarabilmektedir. Newton geliştirdiği özel bir deneysel teknik ile ölüm sonrasında saklı anılara ulaşmayı başarmış ve kitabında bu konuyu ele almıştır. Kitapta toplam 29 deneyin kayıt altına almış olduğu anıları bulunmaktadır. Kitapta ölümün nasıl bir şey olduğu, ruhun nereye gittiği, niçin belirli bedenlerle geri dönmeyi seçtiğimiz gibi birçok ayrıntıya ulaşabileceğimiz bu kitap farklı birçok bilgiyi okuyucuya aktarabilmektedir. Parapsikoloji kitapları arasında yer alan ruhların yolculuğu ile okuyucu ruhun ölümsüz olduğunu daha iyi kavrayabilecektir.

3- Suyun Gizli Mesajı

Masaro Emato’nun başarılı eseri Suyun gizli mesajı tüm dünyada ünlenen kitaplar arasında yer almaktadır. Kitabın içerisinde büyük su kristallerinin oldukça net fotoğrafları yer almaktadır. Yazar suyun söylenen sözlerden, duygularımız ve düşüncelerimizden etkilendiğini savunmaktadır. Ona göre su molekülleri insanlığın ruhsal durumuna ve düşüncelerine göre canlanıp durgunlaşabilmektedir. Depremden hemen önce ve sonra suyun kristallerini inceleyen yazar, duygu ve düşüncelere göre yaşanan değişimleri de resimlerle tespit edebilmiştir.

4- Ruhun Deşifresi

Mehmet Ali Bulut’un yeniden ayağa kalkma hikayesi olarak nitelendirdiği bu eser Türk parapsikoloji kitapları arasında yer almaktadır. Yazar mevcut insan potansiyeli ile medeniyet kurma imkanımızın bulunmadığını savunmaktadır. Bu nedenle medeniyeti tekrar kurabilmek ve inşa edebilmek için yeniden bir insan tipi oluşturmak gerektiğinden bahsetmektedir. Kitap okuyucuya zihnimizi tanıyarak ve bedenimizi özgür bırakarak birçok güce ve kudrete sahip olabileceğimiz konusunda telkinler verebilmektedir. Bilimsel ve deneysel verilerle düşüncelerini kanıtlayabilmesi okuyucular tarafından tam not alabilmesini sağlamıştır.

5- Meleklerle Yaşamak

Meleklerle yaşamak adlı kitapta melek yaşam kartları bulunmaktadır. Bu kartların her biri okuyucular için yol gösterici olabilecektir. Yazara göre bu kartlar meleklerin rehberliğine göre hareket edebilmekte, doğru yolda olup olmadığınızın kararını verebilmekte, yüreğinizdeki sorulara cevaplar alabilmeniz mümkün olabilmektedir. Okuyucuya meleklerin eşsiz enerjisini yansıtan bu rehber kitapçık, kişilerin içerisindeki gücü bulabilmesine imkan sağlayacaktır.

6- Pratik Tekniklerle Ruhsal Güçlerinizi Geliştirin

Metin Oktay Albasan tarafından yazılmış olan bu eser, telepati, telekinazi, ruhsal şifa gibi birçok kavramı detaylı bir şekilde açıklamaktadır. Kitapta altıncı duyu olarak bilinen gizli ruhsal güçlerin ve potansiyel bir gücün var olduğu inanışından bahsedilmektedir. Parapsikoloji kitapları içerisinde oldukça önemli bir yere sahip bu kitap okuyucunun içinin derinliklerinde kalmış olan yeteneklerini fark edebilmesine ve kullanılmayan ruhsal yeteneklerin açığa çıkartılmasını sağlayabilmektedir. Bu kapsamda okuyucunun kendi içinde derin bir yolculuğa çıkabilmesi mümkün olabilecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir