Polisiye Kitapları

Polisiye kitapları; genellikle kriminal vakaların, polis, katil, kaçış vb. vakaların yer aldığı kitap türlerinden birisidir. Bu kitaplar gerilimi ve aksiyonu okuyucuya fazlasıyla yansıtabildiği için soluk soluğa okunabilmektedir. Nefesleri tutarak nasıl başlayıp nasıl biteceğinin bilinmeyeceği bu romanlarda onlarca farklı tür ve konu bulunmaktadır. Bu nedenle bu kitap türünden okuyucunun sıkılması mümkün olmayacaktır.

1- Fırtınada Yanacaksın

John Verdon adlı yazarın ‘’Aklında bir sayı tut’’ adlı polisiye kitap türünden sonra yazdığı bu kitap, emekli bir dedektifin başından geçen garip hikayeyi anlatmaktadır. Kitabın konusu ise siyah ve beyaz polislerin çıkardığı olayları, bu dedektifin çözümlemesinin istenmesidir. Ortada bulunan ırkçılık, kaos ortamının içerisinde sıkışan bu dedektif olayları bir türlü çözümleyememektedir. Farklı ve sıra dışı bir kurguya sahip kitap soluk soluğa okunabilecek nitelikte bir eserdir. Sıkıcı ilerlemeyen gerilimi an be an hissettiren bu kitap, okuyucuya benzersiz bir kitap deneyimi yaşatabilecektir.

2- Kırlangıç Çığlığı

Önemli yazarlardan biri olan Ahmet Ümit kitabında birbiriyle iç içe olan ve birbirini besleyen en güncel konulardan bahsetmektedir. Bir komiserin açığa çıkardığı olaylardan bahseden kitapta, birden fazla öykü bulunmaktadır. Toplumsal gerçekleri içerisinde barındıran bu kitapta organ mafyası, istismar, mülteciler, cinayet, seri katil gibi olaylara başarılı bir şekilde değinmiştir. Polisiye kitapları kategorisinde başarılı bir noktada bulunan Kırlangıç Çığlığının sürükleyici bir içeriğe sahip olduğunu söyleyebilmek mümkündür.

3- Koku

Fransız Patrıck Süskınd tarafından kaleme alınan bu kitap 18. Yüzyılın Fransa’sını anlatmaktadır. Kitabın kahramanı olan Jean Baptiste tüm duygu ve düşüncelerden yoksun bir katildir. Kokulara karşı duyarlılığını bulunması, hoşuna giden ve sahip olmak istediği kokulara sahip kişileri öldürmesine neden olmuştur. Koku üretmekte oldukça başarılı olan bu adamın kendi kokusunun bulunmadığı fark ettiğinde, artık kendisine insan süsü verebilmek için farklı kokulara ihtiyaç duyacaktır. Konusu oldukça farklı olan Polisiye kitapları içerisinde bulunan bu kitap birçok kişi tarafından keyifle okunabilecektir.

4- Kuzuların Sessizliği

Thomas Harris tarafından yazılan bu eser geçmişten günümüze büyük bir üne sahiptir. Kitabın birçok film uyarlaması bulunmaktadır. Kitapta konu olarak Buffalo Bill lakabı ile tanınan bir seri katil anlatılmaktadır. Seri katil amacı doğrultusunda Amerika’nın farklı eyaletleri içerisindeki kişileri öldürmektedir. FBI akademisinde yer alan stajyer öğrencinin görevlendirildiği bu kitapta, Buffalo Bill’in izi sürülmekte ve yakalanmaya çalışılmaktadır. Stajyer öğrencinin bu süreçte yaşadığı garip ve korku dolu anları anlatan kitap yayınlandığı andan itibaren büyük ses getirmiştir.

5- Matematik Dehasının Hikayesi

Yazar Sir Arthur Conan Doyle’nin kaleme aldığı bu kitapta yer olan farklı olay örgüleri Polisiye kitapları içerisinde çıtasını bayağı yükseltmesine neden olmuştur. Macera ve gerilim dolu bu kitapta, ünlü bir matematikçinin hikayesi anlatılmaktadır. Matematikçinin değindiği konular ve ipuçları üzerinde durularak birçok suçlu yakalanabilmiştir. Sherlock Holmes gibi muhteşem bir serinin yazarı olan Doyle okuyucuyu polisiye romanlara ve gerilime doyurmayı başarabilmiştir.

6- Siyah Kan

  1. C Grange tarafından yazılan Siyah Kan, okuyucuya birçok duyguyu bir arada yaşatabilecek bir kitap türüdür. Polisiye kitaplar kategorisinde yer alan bu romanda konu olarak seri katil hikayelerine yer verilmiştir. Yazar anlattığı hikayelerle okuyucuyu birçok ülkeler arasında yolculuğa çıkarabilmektedir. Kötülük fikrine ve kötülüğe neden olan her ayrıntıya takıntılı bir kişinin, bir seri katil ile irtibata geçmesinin anlatıldığı hikayede, tehlikeli olaylar baş gösterecektir. Yazarın başarısını ve ustalığını başarılı bir şekilde gösterebildiği bu kitapta ince detaylar ve gerçekçi betimlemeler bulunmaktadır. Bu kapsamda okuyucunun tek bir solukta bu romanı bitireceğini söyleyebilmek mümkün olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir