Psikoloji Kitapları

Psikoloji kitapları; canlıların davranışlarını ve bu davranışların yarattığı diğer etkileri ele alan kitap içerikleridir. Psikolojik kitaplar ile insanların yaşayış biçimlerine, bakış açısına, değerlerine, ön yargılarına ve davranışlarına ulaşılabilmesi mümkün olabilmektedir. Bu kitap türlerinde sıra dışı konuların baz alınması kitabın sürükleyici ve etkileyici bir noktaya ulaşmasını sağlamaktadır. Psikoloji ile kendi benliğini keşfetmek isteyen ve diğer canlıların psikolojik süreçlerini derinden incelemek fırsatı arayan kişiler için birçok kitap içeriğinin bulunduğunu söyleyebilmek mümkündür. Bu kitaplar kişilerin kendi benliğini bulmada bakış açılarını tamamıyla değiştirebilirken, başkaları hakkında empati duygusunun da bir hayli gelişebilmesine yardımcı olacaktır.

1- Bilinçaltı

Bilinçaltı, ünlü yazar ve nörolog Sigmund Freud tarafından 1939 yılında yazılmıştır. Psikoanalitik kuramların kurucusu olarak bilinen bu yazar, gelişme süreci boyunca 5 farklı kişiliğin insanlarda egemen olduğunu vurgulamaktadır. İnsanlıkta bilinçaltının ne olduğu, kişilerin bilinçaltlarına nasıl egemen olabileceği ve bilinçaltı duygularını yenebileceğine dair sorulara cevaplarını bu kitapta bulabilirsiniz. Psikolojik düşünme üzerine yazılmış, psikoanaliz yapılmasını gerektiren eşsiz bir eserdir.

2- Şizofreni Yalnız Oynanmaz

Rahmi Vidinlioğlu’nun yazmış olduğu bu eser, 2000’li yılların başından günümüze kadar popülaritesini sürdürebilmiştir. Şizofreninin detaylı bir şekilde anlatıldığı kapsamlı kitapta psikolojik tüm duygular ayrıntılı bir şekilde işlenmiştir. Aşkı, acıyı ve ihaneti konu almış bu kitap felsefi birçok konuyu da içeriğinde barındırabilmektedir. Birçok bilimi içerisine hapsetmiş bu başarılı eserde kullanılan dil ise oldukça yalın ve anlaşılırdır. Şiirsel bir anlatım tarzının temel alınması psikolojik kitapları içerisinden yeni başlayan kişilerin sıkılmasının önüne de geçebilmektedir.

3- Bir Psikiyatrisin Gizli Defteri

Bambaşka hikayeler okuyarak psikolojinin kapılarını ardına kadar aralamak isteyen okuyuculara, Gary Small Gigi Vorgan tarafından yazılmış bu kitabı önerebilmek mümkün olacaktır. Psikoloji kitapları arasında önemli bir yere sahip kitapta, Dr. Small’ın karşısına çıkan psikoloji hastaları ve hikayeleri anlatılmaktadır. Hastaları ile arasında geçen konuşmalar, hastalıkların teşhisi ve daha sonraki tüm süreçler kitapta detaylı bir şekilde anlatılmıştır. İlgi uyandırmayı başarabilmiş Bir psikiyatrisin gizli defteri sıra dışı psikolojilere sahip insanları ve bu insanların yaşadıkları olayları büyük bir titizlikle işlemesi nedeniyle oldukça akıcı ilerlemektedir.

4- Keşfedilmemiş Benlik

Keşfedilmemiş benlik, 1957 yılında Carl Justav Jung tarafından yazılan oldukça nitelikli bir kitaptır. Psikolojiyi, davranışları ve bilinç altını ele alan bu başarılı kitap, insanı hedef alan tüm psikolojik öğelere ışık tutabilmektedir. Bir konuşma ve terapi hissi uyandıran bu kitap pek çok okuyucuyu bu anlamda rahatlatabilmiştir. Felsefi düşünceleri ve psikolojide benlik kavramını sorgulamayı gerektiren bu eser, oldukça kısa olması nedeniyle bir solukta bitebilecek kalitede bir kitaptır.

5- Sevginin ve Şefkatin Kaynağı

Erich Fromm tarafından yazılmış ve en iyi kitapları arasında anılan bu roman, Psikoloji kitapları arasında içeriği ve konusu ile oldukça farklı bir noktada bulunmaktadır. Kitapta psikolojik sorunların baş göstermesine neden olan en önemli sorun şiddet konusu işlenmektedir. Güçsüzlükten doğan ve ödünleyici şiddet adını alan psikolojik durumun anlatıldığı kitap, bu duruma neden olan faktörleri detaylı bir şekilde anlatmaktadır. Kişileri kendi benliğini sorgulamaya itecek bu benzersiz eser, iyiyi ve kötüyü başarabilmekteki gücün içimizde olduğunu vurgulamaktadır.

6- Açlık

Norveçli yazar Knut Hamsun’un kitabı olan Açlık, yazarın tanınmasında ve ünlenmesinde oldukça etkili olmuştur. Başarılı Psikoloji kitapları arasına da adını yazdıran bu eser, biyografi şeklinde ilerlemiştir. İnsanın var oluş amacını ve yaşadıkları olumsuz durumlar karşısında nasıl üstesinden gelebileceğini anlatan Açlık kitabında, anlatılan hikayeler tetikleyici özelliğe de sahiptir. Bu kapsamda kişisel gelişim kitap içeriğine sahip olduğu da savunulabilen bu kitap, bittikten sonra okuyucunun kendisini sorgulamasını sağlayacak niteliktedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir