Sağlık ve Tıp Kitapları

Sağlık ve tıp kitapları; sağlığa zarar verebilen sorunları ele alabilen, herhangi bir hastalığın tanı, tedavi ve bakım sürecinin anlatıldığı kitap türleri arasında yer almaktadır. Sağlık insanın yaşamının sürdürülebilmesindeki en önemli kavramlardan bir tanesidir. İnsanların sağlık hakkında yanlış bilgilendirilmesi ya da yeterli bilgiye sahip olmaması, sağlığını riske atabilmesini ve sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Bu kapsamda, sağlık kitapları doğru ve etkin bir bilgilendirme konusunda okuyucuyu destekleyebilmektedir.

1- Yaşlanmayan Zihin

Dr. Gary Small ve Gigi Vorgan tarafından yazılmış olan bu eserde, zihnin nasıl daha genç kalabileceği konusu üzerinde durulmuştur. Tıptaki son gelişmeleri egzersizlere dönüştüren bu kitap, zihnin 2 haftada daha genç bir hale gelebilmesi konusunda garanti verebilmektedir. Dr. Gary Small zihinsel aktiviteleri ve hafızalarını gerçekleştirirken yaşadığı 30 yıllık tecrübeyi de okuyucuları ile paylaşmaktadır. Bu kitap sayesinde beyninizin yaşlanmasını engelleyerek yalnızca 2 hafta içerisinde daha genç bir beyne sahip olabilmeniz mümkündür.

2- Suyun İyileştirici Gücü

Sağlık ve tıp kitapları içerisinde suyun kudreti ve faydalarının anlatıldığı kitabın yazarı Dr. Recai Yahyaoğlu’dur. Yazar insan vücudunun %70’inin su olduğunu ve günlük tüketilmesi gereken su miktarının 2.5 litre olduğunu kitap içerisinde sık sık vurgulamaktadır. Bunun dışında suyu alkali bir hale getirerek hangi hastalıklara çare bulabileceğinizi ve hangi hastalıklardan korunabileceğinizde detaylı bir şekilde yazılmaktadır. Alkali suyun ve öneminin öğrenebileceğiniz bu kitapta suyu ne sıklıkla ve ne miktarda içeceğinizde kitap içerisinde satır satır okuyucuya aktarılmaktadır.

3- Büyük Kolesterol Yalanları

Sağlık ve tıp kitapları içerisinde bulunan bu kitap, kolesterol hastalığı hakkında bilinen yanlışlara değinmektedir. Kitap kalp krizi ve felçlerden korunmak için kolesterole dikkat edilmesi yerine sağlıklı bir yaşam tarzının benimsenmesi gerekliliğinden bahsetmektedir. Zaman içerisinde ilaç endüstrisi tarafından kolesterolün abartıldığını belirten yazar, yalnızca birkaç sağlıklı yaşam teorisiyle yenilenebileceğinden bahsetmektedir. Sağlıklı beslenme konusunda bir adım atabileceğiniz bu kitap, mutlaka okunması gerekenler listesinde yer almaktadır.

4- Kansersavar Mutfak

Elif Güveloğlu’nun hazırlamış olduğu bu eser, kanserle mücadele konusunda doğru bir yönlendirme yapabilmek amacıyla oluşturulmuştur. Kanserle mücadele kapsamında yapılması gerekenler konusunda bilgi veren yazar, kanserin sağlıklı beslenme ile yenilebileceği düşüncesini savunmaktadır. Yazara göre kanserojen denizinde yüzmek yerine, sağlıklı ve yararlı besinlerle beslenmenin kanserin oluşumunu azaltmada ve kanseri vücuttan atma konusunda yarar sağlayacağından bahsetmektedir.

5- İnsan Vücuduna Seyahat

Sağlık ve tıp kitapları içerisinde yer alan eser Gavin Francis tarafından kaleme alınmıştır. Kitapta yalnızca anatomiden değil; mitoloji, felsefe gibi birçok dilim dalından bahsedilmiştir. Gavin Francis kitabında öğrencilik döneminden yetişkinlik dönemine kadar olan süre içerisinde yaşamış olduğu tecrübelerden ve karşılaştığı hastalıklardan bahsetmiştir. Kitabı okudukça okuyucular vücudun ne kadar mükemmel bir şekilde işlediği fark edebileceklerdir. Hastaların, hastalıkların ve anatomik verilerin yer aldığı bu kitaplar özellikle tıp bölümü okuyan kişiler için ideal bir seçim olabilecektir.

6- İlaçsız Yaşam

2013 yılından günümüze Sağlık ve tıp kitapları arasında yer alan bu eser, ilaçlara bağımlı olma sorununu tamamen ortadan kaldırabilmektedir. Kitapta ilaçlara olan gereksinimin azaltılabilmesi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için yapılması gerekenler hakkında bilgiler verilmiştir. Tıbbın, fitoterapinin, araştırma ve geliştirmenin gücünden faydalanarak oluşturulan bu kitap yalnızca birkaç yöntem sayesinde ilaçsız bir yaşama merhaba denilebileceğini savunmaktadır. Modern ve güncel verilerin paylaşıldığı bu kitapta bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, ilaç kullanımının azaltılması, hangi hastalığın nasıl atlatılabileceği konusunda bilgiler yer almaktadır. Her yaştan bireyin severek ve sıkılmadan okuyabileceği bu kitap, bireylerin yaşam kalitesinin önemli ölçüde artırılabilmesini sağlayabilecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir