Yemek Kitapları

Yemek kitapları; okuyucuya herhangi bir yemek ya da farklı bir besinin hazırlanmasında yardımcı olan ve bilgi veren kitap türleri arasında yer almaktadır. Yemek çeşitleri kültürümüzün en önemli öğelerinden bir tanesidir. Yemek kitaplarında yalnızca bir yemek kategorisi kullanılabileceği gibi birçok kategoride en çok sevilen yemek içeriklerinin de bulunması mümkün olabilmektedir. Yemeklerin tariflerini, yapım aşamalarını ve püf noktalarının öğrenilebilmesini sağlayacak bu kitaplar başarılı bir aşçı olma yolunda okuyucuya yardımcı olabilmektedir.

1- Ekşi Mayalı Ekmekler

Yemek kitapları kategorisinde ekşi mayalı ekmekler yapabilmenizi sağlayacak bu eser Hakan Doğan’a ait bir kitaptır. Ekşi maya içerisinde probiyotik bakteriler yer aldığı için bu maya ile yapılan ekmeklerle oldukça faydalıdır. Bu nedenle bu kitap ekşi maya kullanımının yaygınlaşarak, sağlıklı ekmek pişiriminin artmasını hedefleyebilmektedir. Herkesin evinde yapabileceği bu ekşi ekmekler için gerekli malzemeleri, yapım aşamasını ve püf noktalarını yazar bu kitap ile okuyucuya aktarmaktadır.

2- Refika’dan Hızlı Tarifler

Ünlü ve başarılı aşçılardan biri olarak bilinen Refika Birgül’ün yazmış olduğu bu kitap içerisinde hızlı tarifler yer almaktadır. Evde azalan yemek yapma alışkanlığının yeniden kazandırılabilmesini sağlayacak bu kitap içerisinde, 10 dakikada yapabileceğiniz birçok zahmetsiz tarif bulunmaktadır. Kitap içerisinde yalnızca yemek değil, hamur işleri, tatlılar gibi pek çok tarif seçeneği bulunmaktadır. Bunun yanı sıra kitap içeriğinde yemeklerin lezzetlerinin artırılması için pek çok ipucuyu da içerisinde barındırmaktadır.

3- Hazır Alma Kendin Yap

Hülya Erol’un kaleme almış olduğu bu eserde tamamen ev yapımı olan doğal besinlerin hazırlanabilmesi konusunda bilgiler verilmektedir. Kitap içerisinde doğal yoğurt mayalamanın, salça hazırlayabilmenin, erişte kesebilmenin tüm detayları ve ipuçları yer alabilmektedir. Endüstriyel gıdaların vücuda verdiği zararlardan bahseden yazar, kitabında doğal ürünlerin faydalarını da sık sık vurgulamaktadır. Anneannenin miraslarını, mutfak sırlarını, eski yemek pişirim usullerini paylaşıldığı yemek kitapları arasında bulunmaktadır.

4- Oktay Usta’nın Mutfağından

Başarılı aşçılardan birisi olan Oktay Usta’nın yazmış olduğu bu eser, farklı kategorilerde yer alan yemeklerin tamamını bir araya getirebilmektedir. Herkesin evinde bulunan, düşük bütçeli ve zahmetsiz bir şekilde yapılabilecek lezzetli yemek tariflerinin bulunduğu bir kitaptır. Kitaplarda çorbalardan tatlılara kadar ayrı ayrı bölümlerin bulunması, yapacağınız yemeğin türüne göre seçimler yapabilmenizi kolaylaştıracaktır. Yemek kitapları arasında pratik, lezzetli ve kolay tarifleri bünyesinde barındıran bu kitap okuyucu tarafından oldukça beğenilmektedir.

5- Gönül Candaş’ın Mutfağından

Gönül Candaş’ın kaleme almış olduğu kitap, en çok satan Yemek kitapları arasında bulunmaktadır. Özellikle yemek konusunda kendini geliştirerek ustalaşmak isteyen okuyucuların tercih edebileceği bu kitapta ortalama 400 adet tarif bulunmaktadır. Tariflerin denenmiş olması, okuyucular içinde güven verici olabilmektedir. Hemen hemen her evde bulunması gereken bu kitapta çorbadan tatlıya bölüm bölüm ayrılarak oluşturulmuştur.

6- Kahve Topraktan Fincana

Cenk Girginol tarafından yazılmış olan bu kitap, yemek kitapları kategorisine aittir. Kahve tutkunlarının severek okuyabileceği bu kitapta, birbirinden farklı aromatik kahve tarifleri bulunmaktadır. Kahvenin topraktan fincana başarılı sürecini anlatan bu kitap okuyucuların ve eleştirmenlerin beğenisini kazanabilmiştir.

7- Adım Adım 62 Salata

Burak Aziz Sürük’ün yazmış olduğu bu kitap, salata severlerin beğenisini kazanabilecektir. Herkesçe kolaylıkla yapılabilecek salata çeşitlerini ve salata soslarını bulabileceğiniz 62 farklı tarif bulunmaktadır. Ton balıklı salatadan çoban salatasına kadar sayısız tarifin yer almış olduğu bu kitap, sağlıklı ve aparatif bir besin olan salatayı tüm okuyuculara sevdirebilecektir. Bunun yanı sıra, kitabın içeriğinde salata yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç farklı ipucu da okuyucu ile paylaşılmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir