Beyne Format At Kitap Özeti

Bu kitap daha çok insanların alışkanlıklarını değiştirebilmesi için uyun bir kitaptır. Yazarı ise M. Barış Muslu’ dur. Beyne Format Atma konusu yazara göre beyne format atıp kişinin üzgün olmasını sağlayan engelleri ortadan kaldırma konusuna yardımcı birtakım ipuçları veriyor. Kitabın kategorik olarak değerlendirilirse Kişisel Gelişim alanında okunabilecek bir kitap olup insanların bağımlılıkları ile mücadele ederken insanlara tavsiyelerde bulanabilen bir yapısı vardır. Beyne format Atma kitabını sayfa sayısı ise 252 sayfa olup okuyucuyu fazla sıkmadan beynimize istediklerimizi yaptırabilip bazı konularda beynimizi temizlemek konusunda yardımcı oluyor.

Kitabın Konusu

Kitaba göre beyne format atma tekniği 6 başlıktan oluşuyor. Birincisi beyne hangi konuda format atmak istediğini belirlemek. İkincisi bu konuyu kendi kafamızda parçalara ayırmak üçüncüsü ise Neuro Format aşamasına geçmek. Dördüncü adım ise ayrılan parçalar ile duyguları nitelemek, Beşinci duygu olumsuz duyguyu göz pozisyonları ile birlikte yakalayabilmek, Altıncı ve en önemli olanı ise Olumsuz duyguyu temizlemek olduğunu düşünüyor. Beynimize format atmamız bazen bizim sağlık veya psikolojik açıdan ihtiyaç duyduğumuz bir olgu haline geliyor. Beyne format kulağa biraz garip gelse de bazı konularda insanların kendilerini sıfırlaması kendini daha etkin ve daha iyi hissetmesine yol açabilir.

Bu olguyu düzgün bir şekilde beynimize kabul ettirir isek beynimizde kolay bir şekilde format atma konusunda yardımcı olabilir hale getirebiliriz. Kitabın izlemiş olduğu Neuro format sayesinde kişinin beynine daha rahat bir şekilde format atabileceği konusunda yardımcı olabileceğini söylüyor. Kitabın raflara çıkması ile birlikte kitaba olan düşkünlük artmaya başlıyor. Beyne Format At kitabı insanların sevmedikleri alışkanlıklarını yenmesinde yardımcı oluyor.

Birçok kişinin sağlık konusunda mesela sigara içmek fazla kilolu olmak gibi kişilerin sağlık sorunlarını niteleyen işlerde kişilere kendilerini istedikleri forma sokabilecekleri halleri almasını saplıyor.  Kitap daha çok insanların kendi kişisel duruşlarınız düzene girmesi konusunda yardımcı olabilecek bir kitap haline geliyor. Teknik bir yöntem sayesinde kitapta öğreneceğiniz basamakları uygulayarak aşk acısı çekiyor iseniz veya yükseklik, hayvanlardan korkma, psikolojik olan ağrılarınız, ölüm, utangaçlık gibi sizi endişeye kapılmanıza sebep olan bütün duygu karmaşalarınızdan arınmanız için bazı işlem basamakları sunuyor.

Kitap aslında hayatımızı çıkmazlar sokan problemlerimiz aşmamız için yardımcı olabilecek adımlar sunuyor. Neuro Format tekniğini okuyucusu ile tanıştıran bir kitap halindedir. Beynimizin ilkel program denen kısmını geri planda kalmasını sağlayarak aslında problemlerimizden kurtulmasını sağlıyor. Beynimizi meşgul eden olaylarda kendimizi yıpratmak yerine sorunlarımızı geri planda tutarak aslında kendimizi daha mutlu ve daha sakin kalmamız için işlem basamakları oluşturmamızı sağlıyor.

Beynimizin istediğimiz kısımların silinmesi konusunda yardımcı olabiliyor. Beynimize başarısızlıklarımızı ve kokularımızın silinmesi için uygulayabileceğimiz bazı adımların öğretilmesini sağlıyor. Kitaptan bahseder iken tozpembe bir olaydan değil daha çok hayatın içerisinde çözebileceğiniz işlem basamaklarından bahsediyor.

Yazarın Hayatı

  1. Barış Muslu tarafından yazılan Beyne Format At kitabı birçok kişinin kendi içinde edindiği takıntılılarından, bağımlılıklarından kurtulmak için yol gösteren bir kitaptır. Bu kitabı yazan kişi 1975 yılında dünyaya gelmiştir. Lise Eğitimini Tarsus Amerikan Kolejinde sürdürmüştür. M. Barış Muslu aslında bir yazardan daha çok bir mühendis olarak okumuştur. Genç yaşta bir mühendis olarak Türkiye ‘ye gelmiştir. Özel bir üniveristede işletme branşında mastırını tamamladı. Kendi şirketini kurdu. Türkiye de birçok teknolojik devlerinin kullandığı servislerin başındaki kişi oldu. Genç yaşta bir mühendis olması ona analiz yeteneğinin gelişmesine sebep olmuş olabilir. Bu sayede birçok konuda analiz etme ve pratik etme gibi beceri hızlı bir şekilde kazanmasına sebep olmuş olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir