Bilinçaltı Kitap Özeti

Bilinçaltı eserinin yazarı Sigmund Freud ‘dur. Bu kitap isminin birazcık aksine olup aslında yazarın hayatının anlatıldığı bir kitaptır. Freud’un otobiyografisi tadında olan bu kitap ile Sigmun da hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Sigmund Freud psikanaliz tarafına giden bu süreçte kişinin aldığı eğitimleri, almış oluğu tecrübeleri, psikanalizi hakkında rahatlıkla bilgi sahibi olabileceğiniz bir kitaptır. Psikanaliz konusunda almış olduğu veya vermiş olduğu eğitimler ile birlikte birçok konuda sizi bilgilendiren bir kitap olmuş.

Amacınız eğer bilinçaltı hakkında bilgi edinmek ise bu konuda bu kitap size fazla bir etki sağlamayacaktır. Bu kitap daha çok yoğunlaştığı kavramları açıklamak için ve psikanaliz ile ilgili bilgiler vermek amacı ile okunabilecek bir kitaptır. Kitapta hem kendi hayatından bilgiler bulabileceğiniz hem de kitapta yapmış olduğu çalışmalar sonucunda almış olduğu ödüllerin bilgileri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bilinçaltı aslına bakılacak olursa biyografi tadında bir eser olmuştur. Sigmund Freud sayesinde birçok kişi psikanaliz hakkında birçok terim öğrenmiş ve bu konuda hakkında baş kişilerinden biri sayesinde birçok kazanım elde edebileceği bir kitaptır. Sayfa sayısı 168’ dir. Kitap oldukça ince olmakla beraber bu konula hakkında bilgi sahibi olmak isteyen birisi için de ilham kaynağı oluşturabilecek veya bu konuda baya bir fikir sahibi olabilecek bir kitaptır.

Kişiler

Kitap daha çok kendisinden bahsettiği için otobiyografi tarzında olan bir kitaptır. Bu yüzden kitabın içerisinde kendisi en ön planda duran kişidir.

Bilinçaltı Özeti

Eser bir Simung Freud ‘un hayat hikayesi gibi değerlendirilebilir. Psikanalizden sıkça bahseden yazar bu konuda okuyucularına karşı yapılmış olan aktivitelerden bahsetmiştir. Kişinin iç. Dünyasındaki bilinçaltında karmaşık olan duyguların rol aldığı bir yerdir. Bilinçaltındaki karmaşık durumlar ile nasıl baş edebileceğini gösteren bir kitap halini almıştır. Sigmund Freud genel olarak bilinç altında ve cinsellik hakkında düşüncelerini aktardığı bir kitap haline gelmiştir.

Kitabın dili biraz ağır bir şekildedir. Kitabının dilinin ağır olmasının yanında okunmasının ardından kafanızdaki bilinç altında oluşabilecek sorulara cevaplar üretebilirsiniz.  Sigmund Freud kayıtlara göre ismi tam olarak Sigismund Scholomo Freud’ dur. Bu isim psikanaliz ile uğraşan bir kişi için yabancı olunmayacak bir isimdir. Psikanaliz öğretim derecesini geliştirmiş olan bir yazardır. Kendisi Avustralyalıdır. Kişilik kavramlarını farklı modelleme yapmıştır.

Bu kavramı 5 farklı dönem ayırmıştır. Kuram yapısını kuran birisidir.  Ailesinin orta seviyesi vardır. Bir Yahudi yün tüccarlığı yapan bir babanın evladıdır. Ekonomik açıdan dolayı zor durumda olan Freud taşınır iken kendisi 4 yaşındaydı. 1908 yılına gelindiğinde ise Psikanaliz Derneğini kurması ile beraber bu konuda birçok çalışmalar yaptı. Bu kurulan dernek Sigmund Freud için bir dönüm noktası taşımaktaydı.

Freud çevresinin çözümleme kavramının giderek kurum bir hal almış olduğunu görür. 1902 yılında birçok kişi ile beraber ilk yandaş arkadaşlarını bir araya getirdiler. 1904 yılında ise E. Bleuer ile beraber yazışmaya başlamış olmasının üzerine Bleuer’ in asistanı ziyarete gelir. Jung aynı sene içerisinde Freud Derneğini kurmuş oldu. Bu yapılan işlemlerden sonrasında Freud için bu bir başarıydı Freud sayesinde artık psikanaliz ülke dışına çıkabilmiştir.

Devam eden senelerde ise Freud Amerika Birleşik Devletleri’ ne seyahat etti. 1938 yılında ise en küçük çocuğu ile beraber Avustralya ‘yı bırakmak zorunda kaldı. Ölümüne kadar tedavi ve çalışmalarına burada devam etti. Psikanaliz üzerine yapmış olduğu çalışmalar üzerine konferanslar verdi.  1910 ile 1920 yılları arasında birçok çalışma üzerine yoğunlaştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir