Bir Başına yazarı Anten Anthony Storr’ dur. Kendisi yabancı bir yazar olduğu için kitabı Türkçeleştiren başka insanlar da vardır. Bu kitap yalnız yaşayan insanların hayattaki başarılarını dile getiren bir kitaptır. Kitabın yazarı kitabında yalnız kelimesinin ne ifade ettiğini insanlar üzerindeki etkilerini açıklar. Mutluluğun anahtarını kişisel ilişkilerdeki olumlu düzeyde kaldığı sürece başarılı oldu kanısını reddeder.
Bir Başına Hakkında
Bir Başına kitabı aslında bir psikoloji kitabıdır. Yazar mutluluğun insan ilişkilerine bağlı olduğunu ifade eder. Kişinin niyetinin altında olan durum kişinin daha mutlu olmasına sebep olabilir. Kitabın asıl amaçlarından bir tanesi ise yalnızlığın aslında göründüğü kadar kötü bir kavram olmadığını göstermektedir.
Kitabın yazarı olan Anten Anthony Storr’ a göre mutluluk başarılı olan insanların ilişkilerinde saklı değildir. Anten Anthony Storr kitabında ve deneyimlerinden yola çıkarak mutluluğun tek kaynağının bunlar olmadığına inanmıştır.
Bir başına yaşayan Anten Anthony Storr birçok ünlü isimleri inceler. İnceleme sonrasında yaratıcılık kavramının sebeplerini araştırır. Bu kitabı merak içerisinde okuma yapabilirsiniz. Birçok konuda değinmiş olan noktalar sayesinde keyifle kendinize kişisel bakımın alnında geliştirebilirsiniz ve yenilikler katabilirsiniz.
Bu kitabı okurken oldukça meraklı bir şekilde okuma yapacaksınız. Zihnin güçlü olması bir şeylerin üstesinden gelebilme kapasitesine sahip olmasını sizi okurken daha meraklı olmanıza zemin hazırlayacak. Bu durumun yalnızlıkla ilgili olan bağlantısını da göreceksiniz. Yazar kitabında Yalnızlık ifadesinin ne anlama geldiğini bazı kişiler için ne kadar değerli olduğunun vurgularını yapar. Kitabın sayfa sayısı 248 yapraktır. Okunması için ideal bir kitap sayfa sayısına sahiptir. Anlaşılabilirdik bakımından felsefi barındırabileceği için her yaşa uygun değildir. Kitabı istediğiniz mağazalarda bulunabilecek bir kitaptır. Bu kitabı okumaya ilk başladığınızda aslında kulağa kötü gelen kelimelerin bizi iyileştirme gibi özelliklerinin olduğunun farkına varabileceğiniz bir kitaptır.
Yalnızlık kavramı birçok konuda popüler olarak karşımıza çıkabilen bir kavramdır. Yazar burada Yalnızlık ilişkilerinin insan hayatındaki etkilerini ele almış bir hikaye tarzı oluşturmuştur. Oluşturulan bu tarzda ilişkilerin mutluluk bakımından ele alındığında insan ilişkilerinin hayatta normal olarak başarı veya insan çıkar ilişkilerinden meydana gelebileceğinden değil de insanların daha çok mutlu olmalarını sebeplerini daha farklı olduğunu ele almıştır.
Yalnızlık üzerine genellikle olumsuz şeyler söylenmesi aslında Yalnızlık kavramının Kötü bir fikir veya kötü bir durum olması anlamına gelmez. Yalnızlık kavramı bazen insanın kendini dinlemesi veya kendi yaptıklarını düşünmesi için önemli bir kavram haline gelebilir. Aslına bakıldığında Yalnızlık kavramını yaşayabilen insanlar önemli insanlar olabiliyor. Önemli insanlarında bazen kendilerini inzivaya çekip kendilerini duymaya çalışmaları onların hayatta ne kadar kararlı kalmalarına sebep olabiliyor.
Hatta dış dünya ile dış toplum arasındaki ilişkiye değerlendirmek babında yalnızlık kelimesi onlara yol gösterici oluşabiliyor. İnsanların kendilerini günlük hayatlarına fazla kaptırmaları kendilerine amaçlar belirlemeleri aslında onları mutlu eden bir davranış haline gelmiyor olabilir. Bazen onların yalnız kalıp kendilerini dinlenmiş olmaları ve bu doğrultuda kendilerine yollar oluşturmaları onlara daha iyi geliyor. Bazen yalnız kalmak insanı mutlu edebiliyor. Yazar aslında kitabında yalnızlık ve mutluluk kelimelerini nasıl bir araya getirebileceğimizi anlatıyor olabilir. Bir kişisel bakımdan insanların kendilerini eğitebilecekleri bir kitap olarak karşımıza çıkıyor. İnsanlar bu kitabı okumaya başladığı zaman bazı şeylerin daha çok farkında olmasına sebep olabiliyor. Bu yüzden yalnızlık kavramını da dünyaca ünlü olan psikanalist Antonio Store incelemiştir. Hayat da kalıplaşmış ifadeler üzerinde durulması ve bu kalıplar içinden çıkılmaması insanlara bazen mutlu olmamalarına sebep olabilir. Belli konular da kendi kalıplarımızın dışarısında bazen çıkmasını bilmeliyiz.