Gerçeğin Ortasında Kitap Özeti

Sema Karabıyık’ın yazdığı 261 sayfalık bir kitaptır. Kitap toplumun dikkat etmediği konulara değinmektedir.

Gerçeğin Ortasında Kitabının Konusu

“Çoğu insanlar fark edilmek için, şöhret için katıldığı birçok şahane hayatlar , kiloları verebilmek mi önemli olan yoksa cam bir fanusta yaşamaya mahkum kalmak mı veya obez olmak mı Babası tarafından sahip olduğu hakları devredilen ve Truman sendromuna yakalanan Hümeyra mı gerçek hayatın ortasında, Bir realiti şov yüzünden annesini ve babasını kaybeden ve olanlar yüzünden hesaplaşmayı bekleyen Yusuf mu? Hayatın zorluklarının ardı ardına gelmesinden bir anda kendini gerçekler içinde bulan yazar olan Gazel Mercan” gibi olayları konu edinen bir kitaptır.

Gerçeğin Ortasında Kitabını’nın Ana Fikri

Gerçeğin Ortasında kitabında anlatılmak istenen insanların yaşamlarının zorluklarını ve dönüm noktalarında nasıl kararlar aldıkları ve bu kararların onları nasıl etkilediğidir.

Gerçeğin Ortasında Kitabının Özeti

Aslında biraz da polisiye havası olan bir kitaptır. Kitabın başlarında ana karaktere kargo yoluyla bir flash bellek gelir. Flash belleğin içersinde tamamlanmış bir roman bulunmaktadır. Romanın yanında ise bir not bulunmaktadır. Notta ise : “Bu yazdığım romanı sizden başka birisine emanet edemezdim. Ben ancak buraya kadar devam ettirdim. Sonunu devam ettiremedim çünkü sonunu yazmak çok acı geldi. Acımı tekrar hatırlamak istemedim. Yazdığım romanı başka bir yere de gönderebilir devam ettirebilirdim. Fakat romanımı yaşadıklarımı anlayacak birinin yazması gerekiyordu. Romanımı anlayarak yazılırsa ben huzurlu olmuş olacağım. Lütfen bu yazdıklarımı yargılamayın çünkü yargılanmak en son isteyeceğim şey.” Bu notu gönderen kişi gazel mercandır.  En çok ihtiyacı anlamak ve anlaşılmak olmasıdır.

Sema Karabıyık

1971 yılında Afyonda dünyaya gelen Sema Karabıyık ailesinin 4.ferdidir. Kariyerini her şeyin öncesine koyarak hiç evlilik yapmamıştır ve çocuğu yoktur. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde İşletme bölümünden 1992 yılında mezun olmuştur. Mezun olduğu bölümle alakalı olarak bir ise girerek girdiği yerde 10 yıl çalıştı. Üstü kalsın ihanetimin, Dört kafadar, muamma, Mazeretim var büyüyorum gibi 4 önemli kitabı yazdı. Aynı zaman da Cumhurbaşkanımızın kurmuş olduğu adalet ve kalkınma partilerinin kurucu üyelerinin arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir