Güdülenmenin Mucizesi – George Shinn Kitap Özeti

Güdülenmenin Mucizesi George Shinn tarafından yazılmış bir kişisel gelişim kitabıdır. 1996 yılında yazılmış olan bu kitap çoğu insana yol gösterici bir etkidedir.

Özeti

İnsan istediği şeyleri yapma yolunda güdülenme mucizesine şahit olmalıdır. Kendisine karşı bir amaç belirlemeli ve bu amacı elde etmek için harekete geçmelidir. İnsan tamamen kendisi gibi davranmak ile gururlanmalıdır. Kitapta ele alınan güdülenme iki ayrı yol ile anlatılmıştır. Dıştan ve içten olarak ayrılan bu davranış, kişinin dış etkenlerden etkilenmesini de ele alır. İnsan kendi kendisini motive edebilir ya da dışarıdaki etkenlerin etkisinde kalarak da motive olabilir.

İnsan istediği şeylerde güdülenme mucizesini yaşamak için iki ayrı basamağa ihtiyaç duyar. Önce düşünce olarak buna hazır olmalıdır, ardından kendisini bedenen buna hazırlamalıdır. Çevresindeki koşulları ve şartları isteklerine hazır hale getirmelidir. İnsanlar yapabileceğini aklından geçirdiği her şeyi yapabilme yeteneğine sahiptir. İnsanın tamamen düşünce biçimine bağlıdır. Kendisini mutlu etme gücü insanda bulunur, bu gücün yanı sıra mutsuz olma gücünü de insan elinde tutar. İnsan çevresine daima pozitif bir bakış açısını elinde tutarak görmelidir, bu sayede pozitifi kendisine çekecektir. Kendisine inanan insan başarma konusunda herhangi bir sınır tanımaz.

Kişi, söz konusu sadece kendisi olduğunda değil her koşulda olumlu olmalıdır. Elinden geleni zorlamalı ve hedeflerini asla aklından çıkarmamalıdır. Özgüven kişinin kendine karşı inancı ile doğru orantılı olan bir duygudur. İnsanlar aslında farkında dahi olmadığı birçok gücü üzerinde barındırır. Bu nedenle kendisine inandığı zaman her şeyin ortaya çıkması daha kolay alacaktır. Gergin hisleri kişi üzerinden atmalı ve kendisini sakinleştirmelidir. Bunun için kişi yoga ile ilgilenebilir, bu sayede kendisini daha huzurlu bir ortamda hissedecektir. Başarısızlık her şeyin bittiğini ifade etmez, kusurlar insanların yaradılışında vardır. İnsan kendisine yeni şeyler öğretebilmeli ve her şeyden bir şeyler katabilmelidir. Bu nedenle başarısızlıklarının üstesinden gelen insanlar daima örnek alınmalıdır. Hayat bir uğraştır ve sürekli olarak çabalanması gereklidir. Eğer çaba gösterilmez ise insan olduğu yerde sayacak ve daha ileriye ulaşamayacaktır. Denemeyen insan öğrenemez ve yanlışlarla doğrusunu bulamaz. Yanlışların yapılmasına izin verilerek insan doğruyu görmeyi denemelidir. Başarılar hem maddi hem de manevidir ancak kişi ikisini de içinde geliştirir. Kendisine inanan kişi maddiyata kolaylıkla ulaşabilir. Bu nedenle çaba göstermek ve kazanmak için uğraşmak gereklidir. Dünya sürekli olarak farklılık gösterir, farklılıkları takip etmek ve zaman içerisinde ne yapılabileceğini çözümlemek gereklidir.

Yazar Hakkında Bilgi

George Shinn 1941 yılında doğmuştur ve ilk mesleği hizmetçilik olmuştur. Ardından bir fabrikanın işçi sınıfında çalışmış ve eğitim gördüğü okuldan mezun olmuştur. Zaman içerisinde kendisine okullar almış ve bunların satışını gerçekleştirerek basketbol takımını oluşturmuştur. Güdülenmenin Mucizesi eserinde olduğu gibi kişilere karşı motivasyon veren yazılar yazar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir